REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Težak život bez Vlahovića: SMS i Immobile riješili Viole u Firenzi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 22:45

Držao je Terracciano u igri Fiorentinu prvo poluvrijeme, ali kasnije nije mogao odoljeti napadima Rimljana

Za Fiorentinu je počeo od prošlog kola život bez Dušana Vlahovića koji izgleda neće nimalo biti lagan. Shvatili su to danas na težak način u porazu 0:3 od Lazija kod kuće. Koliko je Violama značio Vlahović toliko pa i još više Laziju znači Ciro Immobile koji je danas bio najopasniji pojedinac za obranu Fiorentine.

Prvo poluvrijeme pripalo je vratarima na obje strane. Reakcije čuvara mreže Fiorenitine i Lazija, kad već nije bilo golova, donijele su oduševljenje navijačima. Vratar gostiju Thomas Strakosha pokazao je svoje sjajne reflekse u 20. minuti kad je odlično zaustavio udarac glavom Arthura Cabrala. Njegov kolega na drugoj strani, Pietro Terracciano bio je izloženiji.

Sjajan refleks pokazao je u 36. minuti kad je obranio Pedru koji se oslobodio u kaznenom prostoru i namjestio na udarac, a još bolja intervencija bila je ona u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Prvo je zaustavio udarac Immobilea, a onda odmah upisao dvostruku obranu kad je Pedro pokupio odbijanac kojeg je Terracciano odbio.

Bilo je tu i promašaja poput onog Zaccanija kad je u 36. minuti pokupio odbijanac od Pedrova udarca kojeg je obranio Terracciano. Zaccanijev pokušaj završio je visoko iznad gola. Slično je završio i Pedrov pokušaj u 45. minuti.

U drugom dijelu Lazio je nastavio s ozbiljnijim napadima, a do gola dolaze u 53.minuti. Prošao je Mattia Zaccagni po lijevoj strani i vidio Sergeja Milinkovića Savića koji je utrčavao u kazneni prostor. Ubacio je Zaccagni, a SMS proletio između dva braniča i zabio za vodstvo Lazija 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Deset minuta kasnije domaći su tražili svoju priliku za izjednačenje i to iz kaznenog udarca. Castrovilli je pokušao proći Luisa Alberta, ali se zabio u braniča Lazija i pao. Tražili su igrači Fiorentine penal pa se sudac Daniele Orsato odlučio konzultirati s VAR-om, a kad je pogledao snimku odlučio je da od najstrože kazne nema ništa i pokazao da se nastavi s igrom.

Žalile su još Viole za prilikom za izjednačenje, a to su iskoristili igrači Lazija. Odličnu loptu poslao je Patric, a ona je preskočila sve igrače Fiorentine između koji se sjajno snašao Immobile. Napadač Lazija sjajno je primio loptu između svih i probio se sam pred nemoćnog Terrancciana kojeg matira za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Stajala je obrana Fiorentine visoko u nadi da će se izroditi situacija na strani Lazija za gol, ali do toga nije došlo gdje su očekivali. Gol je pao na njihovoj strani. Ponovno je Immobile pobjegao Violama i izbio sam pred Terrancciana, poslao loptu prema golu, a posao za njega završio je Biraghi koji je zabio autogol i povećao vodstvo Lazija na 3:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom odvojio se Lazio od Fiorentine za tri boda i sad je na šestom mjesto dok su Viole dva mjesta ispod. Spomenimo i da je hrvatski veznjak Toma Bašić ušao u igru za Lazio u 76. minuti umjesto Luiza Alberta.

24. kolo Serie A:

Subota

Roma – Genoa 0:0

Inter – Milan 1:2

Fiorentina - Lazio 0:3

Nedjelja

Atalanta – Cagliari 12:30

Bologna – Empoli 15:00

Sampdoria – Sassuolo 15:00

Venezia – Napoli 15:00

Udinese – Torino 18:00

Juventus – Verona 20:45

Salernitana – Spezia 20:45



Tagovi

Ciro ImmobileSergej Milinković-Savić

Ostale Vijesti