REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Težak udarac za Rangers: Dvije najveće zvijezde besplatno odlaze, Čolak postaje prvi napadač?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 08:58

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Kao da sezona u plavom dijelu Glasgowa već dosad nije bila dovoljno teška, da postane još gora pobrinule su se dvije najveće zvijezde kluba. Službeno je potvrđeno kako će na kraju sezone Ryan Kent i Alfredo Morelos napustiti Ibrox bez odštete jer im obojici ističu ugovori s Rangersom, a odlučili su da ih neće produžiti već sreću potražiti na drugim destinacijama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Velik je ovo udarac za Rangers, prvenstveno financijski, jer se radilo o igračima na kojima su mogli zaraditi najviše novaca. Obojica su 26-godišnjaci, igraju sjajno, ne samo ove sezone, već su u proteklih nekoliko godina uvjerljivo najbolji pojedinci kluba, zajedno s bekovima Jamesom Tavernierom i našim Bornom Barišićem. A potonji dvojac je već zagazio u tridesete, stoga nema toliku tržišnu vrijednost.

Posebno je bolno po upravu i navijače što su Morelosa, koji je u klub stigao 2017. godine, sve ove godine toliko puta imali prilike prodati jer je kontinuirano pružao izvrsne predstave u dresu Rangersa. Ukupno je u šest sezona zabio čak 124 gola i dodao 58 asistencija, a iz sadašnje perspektive, čini se da je zadnje vrijeme za prodaju bilo nakon gubitka finala Europske lige 2022. godine.

I dok je Morelos svojim golovima s kamatama isplatio ne pretjerano visoku odštetu od 1,2 milijuna eura, koliko su ga Škoti platili HJK-u iz Helsinkija, uprava s Ibroxa vadit će knedle iz grla kada se sjete da su Ryana Kenta prije četiri godine Liverpoolu platili čak 7,2 milijuna eura. Doduše, odužio im se s 33 gola i 57 asistencija u pet sezona (ako ubrojimo i jednu godinu provedenu na posudbi), no zaboljet će saznanje da nijednim centom neće vratiti visok novac uložen u njegovo dovođenje. A odšteta poslana na Anfield spada u top 10 najviših koje je Rangers ikad platio.

Inače, što se tiče spekulacija s tržišta, Kent je navodno blizu dogovora s Fenerbahçeom, iako interes postoji i iz Premier lige, dok se za Morelosa raspituju klubovi iz Španjolske i Italije. Odlaskom kolumbijskog napadača, ukoliko klub ne dovede jednako kvalitetnu zamjenu, svakako će profitirati Antonio Čolak, koji je nakon sjajnog prvog dijela sezone, u drugom dijelu imao manju minutažu. Iz sadašnje perspektive čini se kako bi se za mjesto prvog napadača Rangersa trebali boriti povremeni hrvatski reprezentativac i Zambijac Fashion Sakala. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RangersAntonio ČolakAlfredo MorelosRyan Kent

Ostale Vijesti