Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Teško pored Cipetića: Lokomotivu napustio desni bek, karijeru nastavlja u albanskom Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 18:48

Na istoj poziciji može igrati Milićević, konkurencija je bila prevelika

Nakon nešto manje od godine dana na Kajzerici, Edis Malikji više nije igrač Lokomotive. 26-godišnjak iz Sjeverne Makedonije otišao je iz Zagreba i preselio u redove Dinama iz Tirane. Albanija mu nije strana, s obzirom na to da je prije dolaska u HNL igrao za tamošnji Kukesi.

Desni bek karijeru je započeo u Rabotničkom iz Skopja, iz kojeg je 2014. otišao u prvoligaša Makedoniju Gjorce Petrov. Nije se ondje dugo zadržao, već idućeg ljeta prešao je u FK Shkupi, momčad koju danas vodi bivši igrač Dinama Goce Sedloski. Za klub je tijekom tri sezone skupio 72 nastupa i dodao jednu asistenciju, da bi iz domovine prvi put otišao u ljeto 2018.

U Kukesiju je doživljavao najbolje dane dosadašnje karijere, jer je za klub u dvije godine u 73 nastupa zabio dva gola te upisao još pet asistencija. Obje su sezone okončali kao viceprvaci; prvo iza Partizanija, iduće godine iza KF Tirane. Upravo će u taj grad, ali ne i u tu momčad, sada stići Malikji.

Logičan potez, s obzirom na to da je od dolaska u Novi Zagreb u listopadu prošle godine za Lokomotivu upisao tek četiri nastupa. Dvaput je igrao protiv Dinama, jednom protiv Osijeka i Slavena, a Lokosi ni u jednoj nisu slavili. Odonda je sjedio na klupi, a s vremenom i “nestao” iz zapisnika.

Očito su u klubu zaključili kako im Malikji nije potreban pored Branimira Cipetića, beka koji je u šest nastupa nove sezone upisao dvije asistencije, ali i stigao do mjesta u prvih 11 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Poziciju na desnoj strani može pokriti i raspoloženi Ivan Milićević pa za Malikjija jednostavno mjesta – nema.

Sad već bivši član Lokomotive prema Transfermarktu vrijedi 150 tisuća eura.



Tagovi

NK LokomotivaDinamo Tirana

Ostale Vijesti