Teška sezona čeka Almeriju: Otišli brojni prvotimci, došli 'sumnjivci'

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.07.14. | 16:19

Almeria se prošle sezone jedva spasila ispadanja iz Primere...

Premda se mogu pohvaliti da su s 2:0 pobijedili kasnijeg prvaka madridskog Atletica, momci iz Almerije ostanak su izborili tek u posljednja četiri kola, kada su upisali tri pobjede i jedan remi. Jasno, taj podvig žestoko se proslavio u malom andaluzijskom klubu, koji je 2007. godine po prvi puta zaigrao u elitnom španjolskom nogometnom rangu.

Međutim, ubrzo je uslijedilo ljeto. Za Almeriju, ljeto velikih promjena. Momčad je ostala bez niza važnih pojedinaca. Otišla su dva braniča (Torsiglieri i Nelson), tri veznjaka (Tebar, Aleix Vidal, Suso), te tri napadača (Rodri, Barbosa, Diaz). I dok su se primjerice Suso, Rodri i Barbosa vratili u svoje klubove Liverpool, Barcelonu i Bragu, porazno je za Almeriju bilo da joj je Marcosa Tebara iz sredine terena uspio 'oteti' novi engleski drugoligaš Brentford.

Naravno, nedostatak novca je glavni problem Almerije. Na egzodus iz svoje svlačionice reagirali su dovođenjem deset novih imena, no sve su to posuđeni ili besplatni igrači, uglavnom sumnjive kvalitete. Teško je ikoga i izdvojiti, što potvrđuju i rezultati u pripremnim susretima. Almeria je prije nekoliko dana teškom mukom svladala trećeligaša UCAM Murciju s 2:1, da bi danas na Tajlandu odigrala tek 1:1 s tamošnjim prvoligašem Muangthong Unitedom, kojeg s klupe vodi nekadašnji golman riječkog Orijenta Dragan Talajić. Poveli su Španjolci golom Zonga u 19. minuti, no domaćin je izjednačio praktički iz sljedećeg napada za, pokazalo se, konačni rezultat.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Almeria

Ostale Vijesti