Action Images
Action Images

Teška je skoro deset milijardi dolara i sinu je kupila šesterostrukog prvaka Engleske

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 13:33

I pokojni tata mu je bio gazda kluba, a on će postati najmlađi predsjednik u klupskoj povijesti i uopće na Otoku...

Sunderland je dobio najmlađeg vlasnika u engleskom nogometu, novi gazda posrnulog premierligaša koji sad igra u trećem rangu otočkog nogometa je 22-godišnji Kyril Louis-Dreyfus.

Ako ste stariji od njega i zbog ovog što ste pročitali se osjetili nedostatni ili neuspješni, ne brinite, mali nije zaradio svoju lovu, othranjen je sa srebrnom žlicom u ustima, naime, sin je pokojnog bivšeg gazde Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa, a Udruženje engleskih nogometnih klubova svaki čas trebalo bi amenovati njegovo preuzimanje kluba od uskoro bivšeg gazde Stewarta Donalda. Sve bi trebalo biti gotovo do sredine sljedećeg mjeseca, a tad bi mladi gazda trebao dobiti ključ u ruke, čime će jedan od blizanaca i trojice nasljednika dinastije Louis-Dreyfus postati najmlađi vlasnik u povijesti rudarskog kluba.

Lovu će mu dati mamica Margarita, ruska Švicarka, čije je bogatstvo 2016. godine bilo procijenjeno na 9.5 milijardi dolara. Njegov pokojni ćaća Robert, koji je ostavio lovu supruzi i trojici sinova, bio je gazda Marseillea, ali i poznatih kompanija Adidasa i Satchi&Satchija, a preminuo je prije 11 godina od leukemije.

Sunderlandovu tužnu priču ste već, vjerujemo čuli, šesterostruki engleski prvak trenutačno čami u trećoj engleskoj ligi. Prije nekoliko godina njihov sunovrat kroz razrede engleskog nogometa sasvim slučajno zabilježile su kamere Netflixa u sezoni 2017-18. Originalna ideja bila je snimiti slavodobitni povratak kluba u Premier ligu, is koje su ispali sezonu ranije kao uvjerljivo posljednji, a umjesto trofeja u Championshipu, koji su mnogi navijači očekivali, a stručni komentatori najavljivali, natjecateljsku godinu drugi put zaredom završili su noseći fenjer.

Sad s novom upravom spremaju se za povratak u Premier ligu, a cilj im je to učiniti u najkraćem mogućem roku. Trenutačno su 11. u ligi, nisu ni na poziciji koja osigurava doigravanje tako da mamu Margaritu i sina Kyrila...


Tagovi

SunderlandSunderland 'till I die

Ostale Vijesti