Marko Prpic/Pixsell
Marko Prpic/Pixsell

Teška ambulanta u Varaždinu - bez pola momčadi na goropadni Osijek, ali kažu: "Mora i taj njihov sustav imati mane"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 11:59

"Po meni je Osijek najbolja ekipa poslije Dinama igrački, sad su u sjajnoj formi, odličnom nizu, posloženi su napokon. Nas nije mazila sreća protiv ostale dvije najbolje momčadi lige, ali mislim da ako budemo pravi možemo očekivati bod, ali i sva tri", kaže Posavec

U Varaždin u idućem kolu HNL-a dolazi momčad Osijeka, nakon što su Varaždinci jučer na u Kupu izborili osminu finala Kupa u kojemu ih također čeka Osijek.

"Puno problema imamo. I neka viroza i bolest i ozljede neke sitne. Bilo bi dugo da nabrajam sve igrače. Banovec je oba gležnja ledio, ali nadam se da će moći, da neće biti na listi ozljeđenih. Nadam se da će većina koja nije išla u Biograd moći konkurirati, ali bit će to samo oni koji su sto posto spremni."

Tko sve nedostaje sigurno?

"Ponio sam spisak evo prvi put", dodao je malo šale trener Mario Kovačević pa nastavio:

"Imat ćemo još trening pa vidjeti, neki su igrači bili na terapijama, ali evo, Zelenika vjerujem da će moći, Pellumbi je počeo s nama trenirati, ali ne vjerujem da će konkurirati za ovu utakmicu, Ba je odigrao jedno poluvrijeme, ali ne vjerujem da je još za cijelu, vidjet ćemo ako bude mogao. Jozo Stanić vjerujem da će moći, imao je virozu, cijeli tjedan nije trenirao, ali doći će danas na trening pa ćemo vidjeti koliko je spreman. Brodić isto bi trebao biti spreman. Šego ne. Vugrinec i Belcar su osjetili povrede prije Primorca pa nisu putovali. Elezi se nadam da će moći. Stolnik je uputan, ali njih dvojica će možda moći. Urata neće moći, Katanec isto ne. Nisam još nabrajao od prije Vuka, Postonjskoga, tako nam je kako nam je. Teklić je prošli tjedan bio bolestan, malog Brekala isto je uhvatilo..."

"Osijek igra s tri iza, rekao bih 3-2-4-1, dosta ofanzivno. Igrali smo jučer Kup, imao dva treninga. Morat ćemo vidjeti hoćemo li se prilagoditi Osijeku ili ćemo igrati svoje. Iznenadili su sve s tim sustavom, ali dobro ćemo se pripremiti. Ima i taj sustav siguno mana, pokušat ćemo to iskoristiti da budemo bolji protiv Osijeka."

Osijek ima pet pobjeda u nizu.

"Težak raspored poslije Hajduka i Dinama, dolazi momčad koja je u najboljoj formi. Pet utakmica, pet pobjeda, posebno su dojmljive zadnje četiri. Novi trener, nove ideje, igrači ga slijede, promijenio je sustav, ali mi igramo doma i nikome se ne predajemo. Složit ćemo najbolju moguću ekipu i sve ćemo učiniti da bodovi ostanu kod nas. Mogli smo i u Splitu i u Zagrebu doći do kojega boda, ali nismo. Poštujemo Osijek, ali možemo sigurno tražiti bodove protiv njih doma."

"Po meni je Osijek najbolja ekipa poslije Dinama igrački, sad su u sjajnoj formi, odličnom nizu, posloženi su napokon. Nas nije mazila sreća protiv ostale dvije najbolje momčadi lige, ali mislim da ako budemo pravi možemo očekivati bod, ali i sva tri."

U Kupu su svladali Primorac iz Biograda 4:1, a Ivan Posavec dao je dva gola.

"Znali smo da neće biti lagano, da je njima to utakmica godine, da će se dobro pripremiti. Prije svega dobar i agresivan protivnik, a mi smo imali dosta problema uoči ove utakmica. Bila mi je i želja na kraju krajeva da priliku dobiju igrači koji su manje igrali. U prvoj minuti smo odmah primili gol, prvo poluvrijeme cijelo nije bilo dobro. Drugo je bilo bolje, željeli smo, domaćine je nosio rezultat. Na kraju smo stigli do izjednačenja, a u produžecima se vidjela razlika u kvaliteti. Oni nisu mogli pratiti taj ritam. Gledamo pozitivno da su Posavec i Teklić postigli te golove i idemo dalje, najbitnije je da smo prošli", rekao je Kovačević.

"Čestitam momčadi Primorca jer su odigrali dobru utakmicu. Mi nismo bili pravi od početka, teren je bio težak, ali to nam ne može biti izgovor jer smo četiri razreda iznad njih, ali na kraju sjajan pogodak Domjanića, a u produžecima smo znali da ćemo to riješiti jer je ipak i kvaliteta i snaga na našoj strani", rekao je Posavec i dodao:

"Otvorilo se nakon prvog gola u produžecima, mogli smo i s više razlike pobijediti, ali ja sam sretan, nadam se da ću ovako nastaviti."


HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10



Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti