CRAIG BROUGH/Action Images
CRAIG BROUGH/Action Images

Terry izvisio, navijači zadovoljni: Posrnuli engleski velikan predstavio novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.09.21. | 15:47

Za fenjeraša Championshipa, koji je osvojio dva naslova Lige prvaka, je lani igrao veznjak Hajduka.

Posrnuli engleski velikan Nottingham Forest, više nije bez trenera. Iako se posljednjih dana špekuliralo kako bi klub mogao preuzeti legendarni John Terry, to se u konačnici nije dogodilo. Novi trener dvostrukog prvaka Europe danas je postao Steve Cooper, 41-godišnji Velšanin koji je posljednje dvije godine bio trener Swansea.

Copper je karijeru započeo u omladinskom pogonu Liverpoola, tamo se zadržao pet godina, da bi nakon toga vodio U-16 i U-17 reprezentaciju Engleske.

Kroz njegove su ruke prošli igrači poput Sake, Fodena, Hudson – Odoija i mnogih drugih, a 2017. godine je osvojio U-17 Svjetsko prvenstvo svladavši u finalu Španjolce rezultatom 5:2. Brewster je u polufinalu 'sam' riješio vršnjake iz Brazila zabivši im hat-trick (1:3), da bi onda u naslovnoj ulozi Foden i opet Brewster koji je prošlog ljeta zamijenio Liverpool Sheffield Untedom u transferu vrijednom 26 milijuna eura.

Pod njegovim vodstvom Labudovi su prošle sezone stigli nadomak Premier lige. Sezonu su okončali na izvrsnom četvrtom mjestu u Championshipu, trećeplasirani Brentford je od njih skupio sedam bodova više, ali su onda u doigravanju izgubili baš od prethodno spomenutog Brentforda rezultatom 2:0.

Zanimljivo, ozbiljna priča u engleskim medijima bila je ta da je glavni kandidat za preuzimanje kluba John Terry. Legenda Chelseaja i bivši kapetan Gordi Albiona je tri godine bio asistent Deanu Smithu u Aston Villi, da bi onda ovog ljeta odlučio krenuti u samostalne trenerske vode. Nottingham je bio prvi klub u čijem se kontekstu Terry ozbiljno spominjao, ali do suradnje u konačnici nije došlo.

Podsjećamo, proljetni dio prošle sezone je za Nottingham Forest igrao Filip Krovinović, danas veznjak Hajduka.

Iako to ne bi mnogi očekivali, navijači kluba su – odahnuli. Oni nisu htjeli da se Terry 'uči' na njihovom klubu koji sad nije u zavidnoj poziciji, već su htjeli neko provjereno trenersko ime na klupi. U Steveu Cooperu to su i dobili.

Nakon osam odigranih prvenstvenih kola Nottingham je skupio svega četiri boda, s tim da predzadnji Hull ima jedan više, a 22. Peterborough tri boda više od njih.

Svoju sljedeću utakmicu Notthingham ima ove subote kad im u goste stiže Millwall (16:00).



Tagovi

Nottingham ForestJohn TerryChampionship

Ostale Vijesti