REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Tek mu je 39 na leđima: Iniesta napušta Japan i potpisuje za novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 13:43

Bit će to tek treći klub u njegovoj karijeri.

Legendarni španjolski vezjnak za pet dana proslavit će 39. rođendan, a za točno mjesec dana odigrat će zadnju utakmicu za Vissel Kobe. Naime, iako mu ugovor istječe tek u siječnju 2024. godine, Andres Iniesta dogovorio se s Japancima kako će pola godine prije završiti suradnju te će on potražiti novi klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednju utakmicu Iniesta će za Kobe odigrati 6. lipnja kada im u goste dolazi Barcelona. Španjolski as želi se protiv kluba u kojem je proveo najbolje godine oprostiti od Japana, a potom nastaviti s aktivnim igranjem i pronaći tek treći klub u karijeri.

Iniesta navodno traži ligu u kojoj se ne igra toliko dinamičan i fizički zahtjevan stil nogometa, što njegovoj poznijoj dobi sve teže pada. Uz to, ove je sezone imao probleme s ozljedama, pa je odigrao svega 59 minuta u četiri utakmice. Stoga je njegova ideja da se preseli u fizički laganiju ligu, a to može ostvariti bilo gdje na Bliskom istoku ili čak u američkom MLS-u.

Koju god opciju odabere, Iniestu čeka tek druga selidba u karijeri. U Barceloni je proveo 16 godina, od 2002. do 2018., kada seli u Japan, gdje je naplatio svoje nogometno umijeće bogatim ugovorom koju mu je donosio zaradu od 25 milijuna eura po sezonu. Ako ostane u Aziji, ali se premjesti na njen zapadni dio, može računati na jednake financijske uvjete. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Vissel KobeAndres Iniesta

Ostale Vijesti