Reuters
Reuters

Talijani o Dinamu: U domaćem prvenstvu nemaju konkurenciju, a Pioli bi mogao promijeniti formaciju u 3-5-2 (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 09:36

Dok Calciomercato navodi da bi talijanski strateg za Dinamo mogao promijeniti formaciju u 3-5-2, najpopularniji talijanski sportski list, Gazzetta dello Sport, iznio je moguću postavu Milana za Dinamo, u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, a pritom im se pokrala i prilična greška te su objavili stari Dinamov grb na kojem se nalazi i mali simbol crvene zvijezde, koju je većina klubova nosila u bivšoj državi.

Pred utakmicu Lige prvaka između Milana i Dinama na San Siru, talijanski mediji počeli su se polagano fokusirati na idućeg Milanovog protivnika, koji u srijedu (14. rujna) gostuje na kultnom milanskom stadionu.

(1.40) Milan (4.80) Dinamo (8.40)

Gazzetta dello Sport objavila je kako je Dinamo upisao prvenstvenu pobjedu novim golom Mislava Oršića, u 92. minuti protiv Gorice. "Dinamu je to osma pobjeda u devet prvenstvenih kola, osvojili su 25 od 27 bodova, imaju čak 11 bodova više od prvog pratitelja. U prvenstvu praktički nemaju konkurenciju", navode i nastavljaju:

"Milan će, stoga, morati biti jako oprezan, odigrati uvjerljivu utakmicu protiv Dinama koji nema problema s izostancima. Milan mora osvojiti iznimno bitna tri boda".

Najpopularniji talijanski sportski list, iznio je moguću postavu Milana za Dinamo, u standardnoj 4-2-3-1 formaciji, a pritom im se pokrala i prilična greška te su objavili stari Dinamov grb na kojem se nalazi i mali simbol crvene zvijezde, koju je većina klubova s ovih prostora nosila u bivšoj državi.

Gazzetta također navodi da se oporavak Zlatana Ibrahimovića od posljednje ozljede koljena približava kraju. Švedski napadač ovog će se tjedna priključiti treninzima Milana, ali ne u punom obujmu te će trebati proći još neko vrijeme do njegovog povratka na teren.

U Gazzetti je dosta prostora dobio i mladi belgijski veznjak Aster Vranckx koji je ovog ljeta stigao na San Siro na jednogodišnju posudbu iz Wolfsbruga uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone za 12 milijuna eura. Riječ je o 19-godišnjaku i kapetanu belgijske U21 reprezentacije, koji je u 2:1 pobjedi protiv Sampdorije dobio posljednjih 12 minuta i - oduševio brojne Milanove navijače.

"Milan je jedan od najvećih klubova u povijesti. Pokušat ću se kroz treninge izboriti za mjesto u momčadi i maskimalno iskoristiti priliku. Protiv Sampdorije sam ušao u igru s velikim motivom da pomognem svojoj momčadi da dođemo do pobjede", rekao je nakon utakmice mladi Belgijac.

Calciommercato pak tvrdi da bi Stefano Pioli u nedostatku centralnih napadača, a o čemu smo već pisali, mogao za DInamo promijeniti formaciju u 3-5-2. Stoperske pozicije bi trebali zauzeti Simon Kjaer, Fikayo Tomori i Pierre Kalulu, bekovske Sergino Dest i Theo Hernandez bekove. U napadu bi, uz Oliviera Girouda, u tom slučaju zaigrao Rafael Leao, koji će zbog suspenzije kartona morati propustiti dvoboj protiv Napolija.

Moguća postava Milana prema Calciomercatu:


Liga prvaka, 2. kolo

Skupina E

Srijeda, 14. rujna

Milan – Dinamo 18.45

Chelsea – RB Salzburg 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

MilanDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti