REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Tako to rade u Plzenu: Ljetos su mladog Nigerijca doveli za 850 tisuća eura, a sada će na njemu zaraditi devet milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.12.23. | 18:38

Protiv Dinama nije igrao zbog ozljede koljena, ali sada je sve po tom pitanju u redu.

Nogometaši Dinama tek su u posljednjem kolu grupne faze Konferencijske lige izborili proljeće u Europi. Iako su mnogi vjerovali da će Plavi osvojiti prvo mjesto u skupini bez ikakvih problema, na kraju je Vikotria Plzen bila ta koja je s maksimalnim brojem bodova osigurala čelno mjesto

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izuzev posljednje utakmice grupne faze protiv Astane, Viktoria nikoga nije 'razbila', ali je uvijek pronašla put do – viktorije. U njihovoj se igri moglo vidjeti puno toga dobroga, a da je klub posložen na svim poljima vidi se i po poslu kojeg su ovih dana zgotovili.

Naime, šesterostruki prvak Češke ovih je dana odradio najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Dosad je na vrhu bio Michael Krmenčík koji je u siječnju 2020. prešao u Club Brugge u transferu vrijednom šest milijuna eura, ali ga je sada, krajem 2023., s vrha skinuo 20-godišnji nigerijski napadač Rafiu Durosinmi koji će karijeru nastavi u Eintracht Frankfurtu.

On je, zanimljivo, baš poput mnogih njegovih sunarodnjaka koji su spas pronašli u nogometu, rođen 1. siječnja, a poklon za 21. rođendan dobio je u vidu transfera u Bundesligu. Eintracht iz Frankfurta za njegove će usluge izdvojiti devet milijuna eura, a to ne samo da je najveći transfer u povijesti Viktorije, već je i jedan od 10 najvećih transfera u povijesti lige. Na vrhu je i dalje Tomaš Souček koji je 2020. iz Slavije preselio u West Ham za 16.2 milijuna eura.

Rafiu Durosinmi je prije dvije i pol godine stigao u Kravinu iz nigerijskog Box2Box FC-a, a ovog ga je ljeta Viktoria dovela za 850 tisuća eura. U dresu ovosezonskog Dinamovog protivnika skupio je 19 nastupa u svim natjecanjima (devet pogodaka, šest asistencija), ali protiv Plavih, u obje utakmice grupne faze Konferencijske lige, nije igrao zbog ozljede koljena.

Iako problemi s ligamentima koljena nisu 'mala' stvar, izgleda kako je sada sa stasitim (1.92m) Nigerijcem sve u redu budući da se do kraja tjedna očekuje i da službeno postane novi član njemačkog kluba čije boje već neko vrijeme brane Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić.

Momčad Dine Toppmöllera je trenutno na šestom mjestu Bundeslige, a za mjesto u vrhu napada mladi Nigerijac borit će se s Omarom Marmoushom, Jessicom Ngankamom te Nachom Ferrijem.

Podsjetimo, ovo je drugi zimski transfer Eintracht Frankfurta budući da su prije sedam dana dogovorili suradnju s Donnyjem van de Beekom koji u klub dolazi na posudbu uz mogućnost otkupa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Viktoria PlzenEintracht FrankfurtZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.Bundesligačeška Fortuna liga

Ostale Vijesti