REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Svjetski mediji: “Modrić je slomljenog srca, junak Simon spriječio titulu Hrvatskoj“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 00:16

Svi redom ističu junaka Unaija Simona koji je obranio dva jedanaesterca

„Španjolska osvojila Ligu nacija na jedanaesterce“, „Ovaj naslov dobro treba proslaviti, trebat će vremena za novi…“ – naslovi su koje donosi španjolska Marca slaveći trofej nakon drame s Hrvatskom u kojoj su s bijele točke propustili zabiti Lovro Majer i Bruno Petković, dok je u redovima La Roje jedini neprecizan bio Aymeric Laporte.

„Uspjeli smo napraviti malo čudo na ovom turniru“, ističe Marca u svom komentaru navodeći da je važno da se plasiraju na Euro što nimalo neće biti lako. „Titula je došla nakon što je Španjolskoj u 120 minuta falilo dubine i jasnoće u napadu, a kriza napadača je ono što zabrinjava“, kritični su u Marci.

„Prvaci nakon 11 godina“, donosi naslov As, a u tekstu ističe da je junak bio Unai Simon koji je obranio dva jedanaesterca, te da je Dani Carvajal bio nevjerojatno hladan za pobjedu. Ističe se i da samo od ovih igrača su nešto osvajali samo Jordi Alba i Jesus Navas s reprezentacijom.

Njemački Kicker u naslovu veliča Unaija Simon koji je obranio dva jedanaesterca i Španjolskoj donio titulu.

Talijanska La Gazzeta dello sport također glorificira junaka Simona u tekstu, a donosi naslov „Odlučio penal Carvajala, Hrvatska u nokautu, Španjolska osvojila ligu nacija“.

Gazzetta naglašava da je fatalan bio promašaj Bruna Petkovića koji je bio glavni akter polufinala.

„Ostala je gorčina ne vidjeti zlatnu hrvatsku generaciju s titulom, korak od nje“, navodi Gazzetta ističući da je nepravda što je ova generacija izgubila, premda nije zaslužila.

BBC navodi da je „Hrvatska propustila osvojiti prvi međunarodni trofej“, te da je „kapetan Luka Madrić slomljenoga srca“ , te da će biti zanimljivo čuti njegovu odluku nastavlja li s igranjem za reprezentaciju, ali pretpostavljaju da će to biti do Eura iduće godine. (dku)


 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaŠpanjolskaFinal Four Lige nacija 2023

Ostale Vijesti