REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Svjetski mediji: "Hrvatski Donnarumma je odrastao, Hrvati su kraljevi neizvjesnosti"

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 21:45

Svi su bili nervozni

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Japana u kojima su slavili rezultatom 3:1. Japan je propustio ući među osam najboljih momčadi na svijetu i ispao je s natjecanja, a Hrvati čekaju Brazil u petak u 16 sati.

Svjetski mediji šokirani su hrvatskom pobjedom, ne zato što je ostvarena, nego načinom na koji je ostvarena.

"Treći čovjek", kaže Der Spiegel i dodaje:

"Luka Modrić, Ivan Perišić: hrvatske legende bile su na Svjetskom prvenstvu 2014. Ali vratar Dominik Livaković postao je junak protiv Japana - prije njega su samo dva vratara obranila tri jedanaesterca na utakmici Svjetskog prvenstva."

"Livaković i Perišić, kraljevi neizvjesnosti", kaže L'Equipe i nastavlja:

"Autor nekoliko obrana tijekom susreta i tri obrane tijekom izvođenja jedanaesteraca, Dominik Livaković bio je odlučujući protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva, baš kao i Ivan Perišić, autor pogotka hrvatskog izjednačenja".

"Specijalist za produžetke na velikim natjecanjima, Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši Japan", napisali su.

"Hrvatski Donnarumma je odrastao", kratko zaključuje Gazzetta dello Sport.

Naravno da su se dotaknuli i igrača Serie A.

"Vratar zagrebačkog Dinama bio je zvijezda nakon produžetaka, a Pašalić, Brozović i Vlašić: tri "Talijana" ne griješe s jedanaest metara."



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti