Reuters / John Sibley
Reuters / John Sibley

Sve su vijesti vezane uz West Ham: Zbog Tudora ponovno zainteresirani za napadačem, Rice ostaje!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.11.21. | 12:14

Engleski mediji danas su se posebno raspisali o West Hamu…

Pod vodstvom Davida Moyesa West Ham je napravio veliki iskorak u posljednjih nekoliko sezona. Čekićari su posebno impresivni ove sezone, igraju oku lijep nogomet, postižu podosta pogodaka, a osim Ricea i Antonija nemaju nijednu veliku zvijezdu momčadi kao što se to slučaj u velikoj većini engleskih premierligaša.

Čekićari su danas treća momčad Premier lige. Iza njih su Arsenal, Manchester United, Tottenham, Everton i Leicester, a bodovno su izjednačeni s drugoplasiranim Manchester Cityjem. Guardiolinu momčad svladali su u EFL kupu, u posljednjem prvenstvenom kolu bili su bolji od Liverpoola, svladali su United u gostima, a na početku sezone je pao Leicester u Londonu rezultatom 4:1. Za Čekićare u ovom trenutku sve djeluje sjajno, stoga ne iznenađuje da su posljednje vrijeme sveprisutni u engleskim medijima.

O Jesseju Lingardu i njegovom povratku u redove West Hama napisane su stotine tekstova. Baš je on igrač kojeg Moyes pod svaku cijenu želi vratiti pod svoje okrilje, jer kad je Lingard bio Čekićar, igrao je u fenomenalnoj formi. Danas je u Unitedu, u statusu petog ili šestog ofenzivnog veznjaka, a kad imate igrače poput Ronalda, Rashforda, Fernandesa, Greenwooda, Cavanija, Martiala i Sancha jasno je da minuta neće biti previše.

West Ham u svakom prijelaznom roku, i tako u posljednjih par godina, 'sigurno' ostaje bez Declana Ricea. Seljaka ga se svugdje, oba Manchestera ga žele, pa Chelsea, Liverpool, Tottenham. Svi bi Ricea, ali on je i dalje u West Hamu. Ono što je posebno dobro za veznjaka Tri lava je to da njegova tržišna vrijednost konstantno raste. Prije dvije godine su ga drugi klubovi mogli dobiti za 60-ak milijuna funti, lani je bilo 80, a danas… Danas ako želite Declana Ricea morate na bankovni račun Čekićara uplatiti 100 milijuna funti. Tako barem uvjerava uprava…

U posljednja tri prijelazna roka čelnici West Hama potrošili su točno 249 milijuna eura. Što se tiče prodaje, odnosno zarede, jedva su stigli do troznamenkastog broja. Naime, zarada je iznosila 103.64 milijuna eura, što u prijevodu znači da su 'u crvenom' nešto manje od 150 milijuna eura.

No, ako se ovakvi rezultati nastave, vlasnike kluba neće biti briga. Zanimljivo, od sezone 09/10. West Ham je samo dvije godine više zaradio od prodaje igrača nego što su uložili u transfere novih. U dva prijelazna roka su za nove igrače izdvojili više od 100 milijuna eura, a ove sezone su njihova dva najskuplja dolaska bili oni Kurta Zoume iz Chelseaja i Nikole Vlašića iz CSKA Moskve.

Engleski mediji pišu da bi već na zimu moglo biti novih ulaznih transfera. Otkako je Tudor preuzeo Veronu, fenomenalan nogomet igra Giovanni Simeone, a baš on je ne tako davno bio na meti Čekićara. Interes se reaktivirao, West Ham ga opet želi, a sinu El Chola vide idealnu alternaciju za Michaila Antonija.

Osim toga, Declan Rice definitivno bi trebao ostati u klubu do kraja sezone. Teško je očekivati da će netko na zimu iskeširati 100 milijuna eura, a povrh svega sam igrač je izrazito zadovoljan kako njegov klub gura u prvenstvu i Europi te mu se trenutno ne ide nigdje.

Rice ostaje, a momčad bi se možda mogla pojačati sa Simeoneom i Ligardom… Čekićari definitivno misle ozbiljno, i to već ove sezone!

 


Tagovi

Declan RiceWest HamDavid MoyesGiovanni SimeoneJesse Lingard

Ostale Vijesti