Sve je spremno za Ligu prvaka: Ne možemo bez Dinama, ali želimo proći grupu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.09.18. | 20:12

Makarani jači nego lani.

Za dva tjedna, od 3. do 7. listopada, u Makarskoj će se održati “glavna” runda Lige prvaka u futsalu. Hrvatski prvak Novo Vrijeme Apfel, u svojem premijernom nastupu u elitnom društvu, ugostit će doprvaka Kazahstana Aktobe te prvaka Finske Kampuksen Dynamo i Gruzije TMC Tbilisi.

Liga prvaka u futsalu igra se u četiri runde. U preliminarnoj Dynamo i TMC osvojili su svoje skupine i pridružili se Novom Vremenu i Aktobeu u glavnoj rudni. Pobjednik ove skupine plasirat će se u “elitnu” rudnu, za završna je “final four” na kojem igraju četiri osvajača skupina elitne runde.

No, “elita” je još uvijek daleko za Makarane koji su prošle sezone osvojili svoj prvi naslov prvaka, svladavši u finalu Split Tommy s ukupnih 3-1 u pobjedama i tako izborili povijesni nastup u Ligi prvaka.

“Od nas se traži vrhunski nivo i želimo biti pravi, kvalitetni domaćini. Za to nam treba puno dobrih ljudi, podrška medija, kao i dobar rezultat momčadi. Organizacijski odbor ulaže velike napore i siguran sam da ćemo se iskazati u najboljem svjetlu”, rekao je predsjednik kluba i glavni sponzor Mijo Pašalić na konferenciji za medije, koju prenosi Dalmacijanews.hr.

Ovo je treći put da će se Liga prvaka igrati u Hrvatskoj. Prošle sezone tadašnji prvak Nacional ugostio je također glavnu rundu, a 2016. zagrebački klub je bio domaćin elitne runde.

“Svi ulažemo maksimalan trud da konačni dojam našeg domaćinstva bude savršen. Reakcije iz UEFA-e, HNS-a i gostiju iz Kazahstana, Finske i Gruzije su pozitivne. Svi su oduševljeni smještajem u hotelu Miramare. Sve gradske službe bit će nam na raspolaganju i hvala im na tome. Što se dvorane tiče, ona će na premijernoj utakmici zasjati u potpuno novom ruhu, čak nekarakterističnom za naše prilike. Kao prvaci Hrvatske nemamo pravo ni na kakve improvizacije. Uz podršku Grada i svih njegovih struktura, medija i naših vjernih navijača siguran sam da ćemo sve odraditi na najbolji način. Čeka nas puno posla, ali smo spremni. Ne želimo se zaustaviti na ovome, želimo proći skupinu!”, rekao je Darijo Antunović, šef Organizacijskog odbora.

Ne samo da je prvak hrvatske zadržao šampionsku momčad, već se i dodatno pojačao.

“Do sada smo ovaj pano Lige prvaka gledali samo na TV-u, a sada smo i mi dio toga svega. Zadržali smo sve igrače iz šampionske momčadi, što nam je i bio cilj. Radi se punom parom, treninzi su dvaput dnevno, a slijede nam i pripremne utakmice protiv Maribora i Mostara. Na lanjsku momčad doveli smo reprezentativca Sašu Babića. Najvažnije nam je zdravlje igrača, pogotovo kad naiđe ovakav pakleni ritam utakmica kao sada, imamo 5 utakmica u 11 dana u Makarskoj. Pravi spektakl. Cilj nam je ulazak u Elitnu rundu”, rekao je sportski direktor Borislav Vuković koji je u Novom Vremenu više od 40 godina.

Glavni konkurent Makaranima za prvo mjesto bit će kazahstanski Aktobe, no niti ostala dva protivnika nisu za podcijeniti.

“Za Aktobe igra gotovo pola ukrajinske reprezentacije, a ona ima svoj rejting u Europi i naša je reprezentacija uglavnom ne pamti po dobru. Aktobe je i po koeficijentu prvi favorit, on je nositelj skupine. U Kazahstanu su odmah iza Kairata koji je top priča u Europi zadnjih 10 godina. Tamo se državljanstvo izdaje po želji u roku 72 sata. Nema procedure ni radnih dozvola, oni dovedu iz Brazila koga požele. Dvorana im je praktički atletska, pa se nadamo da se u našoj koja je manja neće najbolje snaći. Može se igrati s njima, ali su vrlo jaki, to sigurno”, rekao je Vuković i nastavio:

“Ostali protivnici nipošto nisu autsajderi. Eto, opet nas je dočekao Dynamo, ne možemo bez njega očito, haha. Trener im je bivši crnogorski izbornik Vasko Vujović, a u Finskoj je izbornik naš Mićo Martić. U Dynamu ima dosta reprezentativaca, a ta njihova skandinavska disciplina naslonjena na naš balkanski talent i imaginaciju poziva na oprez. To nam je odmah prva utakmica i nama najvažnija. Protiv njih i Tbilisija moramo preuzeti ulogu favorita jer smo domaćini. Gruzijci su nam zasad nepoznanica, ali pronaći ćemo lijek i za njih”.

Novo Vrijeme natjecanje otvara 3. listopada utakmicom protiv Dynama, idući dan igra protiv gruzijskog TMS-a, a 6. listopada u derbiju skupine protiv Aktobea.

(Foto: Novo Vrijeme)

 

 


Tagovi

Novo Vrijeme ApfelFutsalFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti