Germania
Germania

Sve je dogovoreno: Nizozemac stiže u United, nada se zaigrati već u Manchester derbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 11:29

Stiže na posudbu iz Burnleya.

Još od odlaska Cristiana Ronalda Manchester United radi na dovođenju pojačanja u vrhu napada. Posljednjih dana uvelike se piše o prelasko nizozemskog centarfora Wouta Weghorsta, inače napadača Burnleya koji je jesen proveo na posudbi u Besiktasu.

Weghorst je posljednji put za Besiktas odigrao u subotu. Nakon što je zabio gol za 2:0 vodstvo svoje momčadi, dotrčao je do navijača Besiktasa, poljubio je grb na dresu, rukama im prvo pokazao srce, zatim ih je raširio u znak zahvalnosti i im i mahnuo i rekao 'bye-bye', nakon čega je još jednom poljubio Besiktasov grb.

Na taj način nizozemski centarfor oprostio se od navijača turskog velikana koji su za zavoljeli u kratkom periodu provedenom u klubu.

Burlney je ovaj tjedan povukao Weghorsta s posudbe da bi ga poslao na novu - u Manchester United. Weghorst bi danas trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor s Crvenim vragovima koji se nadaju vidjeti ga u momčadi već u subotu, kada United u 13:30 igra Manchesterski derbi protiv gradskog rivala Cityja.

Ovaj 30-godišnji napadač dugo je igrao u prvenstvu Nizozemske prije nego što je na ljeto 2018. prešao u Wolfsbrug u kojem je proveo četiri godine. Početkom 2022. stigao je u Premier ligu, odnosno u engleski Burnley koji je tada želio dovesti Mislava Oršića. No, nakon što je Dinamo odbio ponudu tadašnjeg drugoligaša, Burnley se odlučio na stasitog Nizozemca koji je u 20 utakmica zabio tek dva gola.

Ispadanjem Burnleya u Championship, Weghorst otišao na posudbu u Besiktas u kojem je u vrlo kratkom vremenu zadobio srca domaćih navijača zabivši 10 pogodaka u 21 nastup za slavni istanbulski klub. Nizozemac je bio i član Oranja na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu. Obnašao je ulogu pričuve, protiv Ekvadora, Katara i SAD-a dobio je 'trash time', a Lusi Van Gal stavio ga je u igru u posljednjih 20 minuta četvrtfinalnog dvoboja protiv Argentine koja je tada vodila s 2:0. Ubacio ga je kada je 'voda došla do grla', a Weghorst je s dva kasna pogotka Nizozemskoj donio produžetke što, na kraju, nije bilo dovoljno za izbacivanje kasnijeg prvaka svijeta s turnira. Nizozemska je izgubila nakon raspucavanja jedanaesteraca i Weghorst se vratio klupskim obavezama u Turskoj, a sada se vraća na Otok.

Golove Weghorsta protiv Argentine na Mundijalu u Kataru možete pronaći OVDJE. (nr)



Tagovi

Wout WeghorstManchester CityManchester UnitedBurnleynizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti