Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

Sve ispočetka, pokušaj sedmi: Watford predstavio novog trenera, Roy Hodgson je bivši

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.05.22. | 19:41

Novi drugoligaš ne pronalazi dobitnu formulu na svojoj klupi. Sada će pokušati sa sada već bivšim trenerom Forest Greena.

Kada je sjedao na klupu, Roy Hodgson je imao samo jedan zadatak, ostati prvoligaš. Iskusni stari lisac engleskog nogometa u 74. godini je života pokušao oživiti svoju karijeru nakon odlaska iz Crystal Palacea, ali kratki, svega 15 zutakmica dugi mandate je neslavno završio. Hornetsi su tri kola prije kraja i matematički ispali iz lige, a prekaljeni Hodgson jedobio zahvalu od uprave. Watford, koji je u posljednje dvije i pol godine promijenio sedam trenera, treba nešto novo.

A to novo zbilja jest novo i nepoznato. Naime, kako je objavio klub na svojim službenim stranicama, mladi i neiskusni Rob Edwards sjeda na vruću klupu Vicerage Roada uz dugoročni plan, a to je stabilizacija, i potom povratak u Premier ligu. Za Hodgsona, koji ima iskustvo, znanje i bezbroj nogometnih susreta iza sebe, to je prevelik zalogaj. Iako još nema potvrde, za očekivati je da Hodgson ode u mirovinu. Uostalom i namrgođeni rekorder engleskog nogometa, Neil Warnock više nije aktivan trener, a čak je i malo mlađi od Hodgsona.

I dok oni stariji lamentiraju nad starom gardom, navijači Watforda se pitaju “tko je Rob Edwards?”

Iako u širim krugovima anoniman, Edwards ima sasvim solidan CV. Ne samo da je odveo Forest Green u treću ligu ove sezone, već je i na temelju sjajnog skora (84 boda u 46 utakmica) osvojio titulu najboljeg trenera engleskog Ligue Two. Prije dolaska u Forest Green tenirao je mlađe kategorije Wolverhamtpona ali i englesku U16 reprezentaciju, te niželigaša Telford United. Edwards je mnogima poznatiji kao igral,, nosio je dres Wolvesa od 2004. do 2008. godine, te upisao ravno sto nastupa.

Sve upućuje na to da je mladi Edwards dugoročno rješenje. Ali kako tome vjerovati ako je klub, od dolaska talijanske obitelji Pozzo u većinsko vlasništvo, promijenio čak dvanaest trenera.

Edwardsu će trebati vremena, a na Vicerage Roadu ne manjka ničega osim strpljenja. A bez njega, nema ni rezultata.



Tagovi

WatfordForest GreenRob EdwardsRoy Hodgson

Ostale Vijesti