Svaki ih trener voli - ovo su obrambeni igrači koji prave najmanje prekršaja

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.03.15. | 10:27

Koja je odlika dobrog obrambenog igrača? Mnogi će reći kako je to spremnost da napravi što više obrambenih akcija bez da napravi prekršaj, a internetska stranica TalkSport zabavila se baš tom statistikom.

Tako je TalkSport objavio da je u ovoj sezoni 'najčišći' obrambeni igrač Liverpoolov Javier Manquillo. On je u 10 utakmica, koje je odigrao u Premiershipu, napravio 32 obrambena starta od kojih su samo dva završila prekršajem što daje prosjek od 16 intervencija po jednom prekršaju. Manquillo, doduše, u posljednje vrijeme nije u prvom planu Brandana Rodgersa, ali je strategu 'Redsa' vjerojatno dobro znati da na klupi ima igrača koji je spreman odlično reagirati u teškim situacijama.

Jedini igrač koji, osim Manquilla, ima veći prosjek od 10 startova po prekršaju je Evertonov Sylvain Distin, a vodeću trojku zatvara veteran Rio Ferdinand. Jedini klub koji u top 10 ima dva igrača je Everton, a ovaj poredak ne znači da se ovih 10 nalazi i među najboljim obrambenim igračima lige. Jednostavno, ponekad je potrebno napraviti prekršaj da bi se protivnika spriječilo da dođe do gola.

Top 10 igrača po frekvenciji prekršaja:

1. Javier Manquillo (Liverpool) 16 obrambenih akcija/prekršaj
2. Sylvain Distin (Everton) 10,5
3. Rio Ferdinand (QPR) 9,5
4. John Stones (Everton) 8
5. Cristian Gamboa (WBA) 8
6. Nathaniel Clyne (Southampton) 6,79
7. Gael Clichy (Manchester City)  6,5
8. Andrew Robertson (Hull) 6
9. Per Mertesacker (Arsenal) 5,25
10. Cezar Azpilicueta (Chelsea) 5,17

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Javier ManquilloSylvain DistinRio FerdinandJohn StonesCristian GamboaNathaniel ClyneGael ClichyAndrew RobertsonPer MertesackerCezar Azpilicueta

Ostale Vijesti