Carl Recine/Action Images
Carl Recine/Action Images

Suze na oproštaju: Kun objesio kopačke o klin i rekao svoje konačno zbogom nogometu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.12.21. | 13:24

Najveći igrač u povijesti Manchester Cityja odlazi u igračku mirovinu zbog problema sa srcem.

Nije htio, ali je morao reći zbogom. Tužno je to, jer iako nije više u cvijetu mladosti, nogometu je mogao dati još puno. Dao je i ovako, nema razloga ni za čime žaliti, ni za čime plakati. Osvojio je puno trofeja, postigao još više važnih golova i s vremenom postao najveća legenda u povijesti Manchester Cityja.

I prije dolaska na Otok je pokazivao svu svoju raskoš talenta. Atletico ga je prije točno 10 godina prodao za 40 milijuna eura u Manchester City. Da su Građani znali što će sve napraviti u njihovom dresu, dali bi i pet puta veći iznos. Doslovno. I ne bi se puno razmišljali.

Sergio Kun Aguero je zaključio igračku karijeru. Problemi sa srcem su bili ozbiljni, a razloga za kockat se nije imao. Ionako je svima dokazao da je jedan od najboljih. S razlogom će se o njemu pričati kao o jednom od najvećih stranaca u povijesti Premier lige, baš kao i što je postao najveća legenda u povijesti Manchester Cityja. Najveća. Bez da mu je itko blizu.

Ovog ljeta stigao je u Barcelonu. Njegov san bio je da on kao devetka i kum mu Leo Messi kao desetka teroriziraju suparničke obrane. Ipak, Aguero je prvo potpisao, a onda Messi otišao. Dojam je bio da Aguero sigurno ne bi stigao da je znao da će njegov kum put Pariza, ali ugovor je već bio potpisan.

Barcelona je krenula u remont, momčad je prepuna 'nekih novih klinaca', a Aguero je trebao biti prva violina kluba. Prethodnih su godina učili od Messija, a sad bi od njega. I nemojte se zabuniti, imali bi oni štošta za naučiti što od Messija nisu mogli.

Na kraju, za klub je skupio tek pet nastupa. Preciznije, na terenu je proveo 165 minuta u dresu Barcelone, a jedini pogodak zabio je – Real Madridu! Barca je u tom ogledu poražena, ali je Aguero pokazao kako je klasa vječna.

I trebao je to još puno puta potvrditi. Na početku ove sezone nije bio na optimalnoj razini fizičke pripremljenosti, nije 'lebdio' terenom kao prije, ali svejedno je imao još puno za dati. Lisac je to, koji zna kad gdje treba biti, koji zna kad podvaliti, a kad šutirati, kad utrčati u prazan prostor, kad zadržati loptu, kad isprovocirati prekršaj. Kun je znao sve.

Nema smisla sada zamarati brojkama. Stotine golova i asistencija je za njim. Stotine driblinga i stvorenih prilika. Stotine genijalnih poteza…

Ipak, svima nam je u glavi samo jedna scena. I dalje u našim glavama čujemo onaj urlik komentatora, sjećamo se onog poznatog trka s dresom u ruci, slavljem pred navijačima, oduševljenjem svih navijača Cityja (ili mrzitelja Uniteda). Iako bi bio i da to nije napravio, tog je trenutka Aguero postao besmrtan. Tog je trenutka postao najveći u povijesti kluba.

Oprostio se sa suzama jer je zna da tako nije trebalo biti. Glava je htjela, ali tijelo nije. Morao je reći zbogom.

Odlazi uzdignuta čela, kao jedan od velikana ove igre. Kao jedna od najboljih devetki svoje generacije, kao prvi pomoćnik Leu Messiju u Argentini, kao prvo ime Manchester Cityja i ponajbolji stranac u povijesti Premier lige.

Svoju posljednju utakmicu je odigrao, posljednji pogodak zabio. Odlazi Kun, ali sjećanje na njega izblijediti neće. Nikada.



Tagovi

Sergio AgueroBarcelonaigračka mirovinaManchester City

Ostale Vijesti