Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Suradnja kratkog vijeka: Varaždin je 13., a Carević od danas – bivši

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 19:45

Momčad iz baroknog grada nalazi se u istoj poziciji kao i u 1. HNL prošle sezone, u zoni ispadanja

Kada je Varaždin prošle sezone u posljednjem kolu u Koprivnici napustio prvoligaško društvo, cilj je bio zadržati najbolje igrače te se ekspresno vratiti u 1. HNL. U klubu su tako ostali Marko Stolnik, Matej Senić, Ivan Posavec te Igor Postonjski, a na posudbu stigao Hajdukov dvojac Michele Šego i Tonio Teklić.

Ali rezultata zasad – nema. Naime, otkako je na klupu u lipnju umjesto Zorana Kastela sjeo bivši trener Rudeša Mario Carević, Varaždinci su u uvodnih šest drugoligaških utakmica ostvarili tek jednu pobjedu, tri remija i već dva poraza. Najuvjerljivi nanio im je Orijent na otvaranju prvenstva prije mjesec dana, kada su u gostima nakon nešto više od pola sata gubili s 3:0, a do kraja utakmice uspjeli postići jedan utješni pogodak.

Nakon remija kod Cibalije (1:1), jedinu pobjedu ostvarili su na gostovanju kod zaprešićkog Intera (1:0), da bi u idućim utakmicama ponovno stagnirali. Bod protiv Kustošije (3:3) i poraz od Bijelog brda (1:0) doveli su momčad u nezavidnu situaciju, a onda je Varaždin jučer remizirao i protiv druge momčadi Dinama te završio u zoni ispadanja na 13. mjestu. Čelnici kluba izgubili su strpljenje.

Raskinuli su suradnju s Marijom Carevićem i u procesu su pronalaska novog trenera.

„Trener Mario Carević i NK Varaždin sporazumno su dogovorili prekid suradnje. Gospodinu Careviću zahvaljujemo na svemu učinjenom za klub i želimo mu puno sreće u nastavku karijere“, stoji na Facebook stranici kluba.

Ispod Varaždinaca, koji imaju šest bodova, nalaze se samo Cibalia, Kustošija te zaprešićki Inter.



Tagovi

NK VaraždinDruga HNLHrvatska

Ostale Vijesti