Superagent „pokrao“ Benficu: Uzeo više od 60% od Edersonovog transfera

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.11.17. | 19:03

Problem treće strane i dalje postoji.

Brazilski golman Ederson Moraes ovog je ljeta za 40 milijuna eura prešao iz Benfice u Manchester ity. To je bio drugi najveći iznos izdvojen za nekog golmana u povijesti nogometa, odmah nakon transfera Gianluigija Buffona iz Parme u Juventus.

Posljednjih godina puno se prostora posvetilo takozvanoj „trećoj strani“, odnosno vlasništvu menadžera i ostalih sumnjivih likova nad igračima. Ta treća strana je najčešće bila paravan za pranje novaca.

FIFA je u nekoliko navrata najavila borbu protiv takve prakse, no situacija se još nije promijenila. Benfica je tako u izvještaju za sezonu 2016./17. objavila kako je od prodaje Edersona u City za 40 milijuna eura ostvarila dobit od 15.9 milijuna, dok je ostatak (24.1 milijun), otišao na „troškove posredovanja“, „Fond solidarnosti“, „knjigovodstvo“ i „obaveze prema trećim stranama“.

Prema pisanju portugalskih medija upravo je toj trećoj strani pripalo najviše od 24.1 milijun eura. Poznato je kako je portugalski menadžer Jorge Mendes, u medijima prozvan „superagentom“, ujedno i agent mladog Edersona što znači da je on najzaslužniji za ovu „pljačku“ Benfice koja nije dobila više od 60 posto sredstava za prodaju brazilskog golmana.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jorge Mendesederson

Ostale Vijesti