Super Šimić dominira u azijskoj „Europskoj ligi“: Zabio sve pogotke u 4:0 pobjedi svoje momčadi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.04.18. | 09:05

Persija svladala vodeću momčad Malezije.

30-godišnji Marko Šimić je nakon Zagreba, Khimkija (Rusija), Daugavpilsa (Latvija), Lokomotive, Sesveta, Vasasa (Mađarska), Ferencvasorsa (Mađarska), Belchatowa (Polsjka), Mure (Slovenija), Intera iz Zaprešića, Pordenone (Italija), Binh Dounga (Vijetnam), CLB bong da Dong Thapa (Vijetnam), Long Ana (Vijetnam), Negeri Sembilana (Malezija) i Melaka (Malezija) ove zime stigao u Persiju iz Jakarte.

Ovaj bivši U21 reprezentativac Hrvatske, rodom iz Pakraca i s velikim problemima s ozljedama iza sebe, u svega nekoliko mjeseci igranja u Indoneziji postao je pravi nacionalni super-heroj. S Persijom je osvojio u domovini prestižni President's Cup što je prvi naslov za klub nakon 18 godina suše, a Šimić je bio najbolji igrač i strijelac turnira te je od navijača jednog od najpopularnijih indonezijskih klubova dobio nadimak Super Šimić, a domaćini ga nagovaraju da preuzme indonezijsko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju otočne države u jugoistočnoj Aziji (i djelomično u Oceaniji) koja broji 237 milijuna stanovnika.

>> Ovo je najbolji hrvatski golgeter u tekućoj sezoni

Šimić je jučer ponovno bacio u trans 75 tisuća navijača Persije na stadionu Gelora Bung Karno, zabivši sva četiri pogotka u 4:0 pobjedi svoje momčadi nad trenutno prvoplasiranom momčadi Malezije Johorom u AFC kupu, azijskoj inačici „Europske lige.

Šimić je načeo goste već u 8. minuti, u 12. je zabio za 2:0, a u 19. je već imao hat-trick. Konačni rezultat hrvatski (a u buduće možda i indonezijski) napadač zabio je u 87. iz penala.

Ovom pobjedom Persija je preuzela prvo mjesto s istim brojem bodova kao i vijetnamski Song Lam Nghe An, a Johor ima tri boda manje. Samo prvoplasirana momčad skupine ide u sljedeću fazu natjecanja, a Persija prvo mjesto može osvojiti pobjedom u posljednjem kolu protiv posljednjeg Tampinesa iz Singapura koji nakon pet kola ima samo jedan bod.

Utakmica se igra 24. travnja u Singapuru.

(Foto: Screenshot)

 


Tagovi

Marko Šimić

Ostale Vijesti