Super liga donosi spektakl - u Tursku došli Eto'o, Ronaldinho, Podolski, Mbia...a pred vratima su i druge zvijezde

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.07.15. | 14:05

Turska Super liga bi mogla biti jako zanimljiva sljedeće godine.

U ovom prijelaznom roku turski klubovi su već doveli nekoliko zanimljivih imena. Veliku pažnju na sebe je skrenuo Antalyaspor, povratnik u prvoligaško društvo, a koji je dogovorio suradnju s dva velika igrača. Samuel Eto'o i službeno je predstavljen u klubu, dok je s Ronaldinhom praktično sve dogovoreno, a i sam Brazilac je navijačima kluba poručio da uskoro stiže u Tursku. No, to nije i posljednji transfer Antalyaspora. Bogati gazda Gultekin Gencer najavio je još jedno veliko ime. „Kad završimo taj posao, zapalit ćemo svijet“, izjavio je Gencer prije nekoliko dana, a on je još doveo Čeha Ondreja Čelustku i Brazilca Chica iz Coritibe.

I dok čekamo da vidimo čime će Antalyaspor 'zapaliti svijet', ostaki klubovi su zapalili svoje navijače. Prvo pojačanje koje je predstavio aktualni prvak Galatasaray je Lukas Podolski. Nakon što se nije snašao na posudbi u Interu, njemački reprezentativac će karijeru nastaviti u Turskoj. Galatasaray je Arsenalu uplatio 4 milijuna eura, a 'Princ' će u Turskoj zarađivati gotovo 5 milijuna eura po sezoni.

Galatasaray bi mogao dobiti i veliko pojačanje, barem za polusezonu. Ako se Arda Turan dogovori za prelazak iz Atletica u Barcelonu, upravo bi Galatasaray mogao biti klub u kojem će igrati do Nove godine kada katalonski klub može dovoditi nove igrače. Dok se čeka taj rasplet, Galata je besplatno poslala Gorana Pandeva u Genovu, a za 3,5 milijuna eura prodala Nordina Amrabata u Malagu.

Fenerbahče je već osigurao usluge odličnog 26-godišnjeg stopera Simona Kjaera kojeg su Lilleu platili 7,65 milijuna eura. Osim Danca stigao je Fernandao, brazilski napadač koji je lani iz Atletica Paranaensea bio na posudbi u Bursasporu, a sada ga je Fener otkuoio za 3,4 milijuna eura. Na posudbu su iz Porta došli vratar Fabiano i stoper Abdoulaye, a još jedno veliko pojačanje turski viceprvak vidi u Naniju s kojim su počeli pregovore. Ovaj 28-godišnjak je lani igrao kao posuđeni igrač Manchester Uniteda u Sportingu, a sada bi mogao krenuti prema Turskoj. Iz Fenerbahčea je otišao Dirk Kuyt koji je otišao u Feyenoord.

Najveći izlazni transfer u Turskoj je onaj Dembe Ba koji je za 13 milijuna eura iz Bešiktaša otišao u Kinu. Iz bivšeg kluba Slavena Bilića otišao je i stoper Atinc Nukan i to za 5 milijuna eura u Leipzig, a došao je Jose Sosa, 30-godišnji Argentinski ofenzivni vezni. Njega je Bešiktaš ukrajinskom Metalistu platio 2 milijuna eura.

Trabzonspor je trenutno doveo jedno, ali vrijedno pojačanje. Iz Seville je došao 29-godišnji kamerunski reprezentativac Stephane Mbia.

Bursaspor je veliko pojačanje dobio u vidu 25-godišnjeg češkog reprezentativca Tomaša Necida koji je besplatno došao iz Zwollea. Ovaj klub je pažnju javnosti zadobio i jer su prodali 8-godišnjeg Enesa Ünala za 3 milijuna eura u Manchester City, a Renato Civelli je otišao u Lille.

Genclerbirligi se koncentrirao na skandinavsko tržište. Za 400 tisuća eura je doveo Danca Martina Spelmanna iz Odensea, a 550 tisuća je AIK-u platio Panajotisa Dimitriadisa. Besplatno su došli Johannes Hopf iz Hammarbyja te Walid Atta iz Hackena, baš kao i Iasmin Latovlevici, lijevi bočni iz Steaue. Iz kluba su, između ostalih, otišli Radosav Petrović i Aleksandar Hleb.

Rizespor je za 2,2 milijuna eura u Udinese prodao Egipćanina Ali Adnana, a dio novca su uložili u dolazak Robina Yalcina iz Stuttgarta. Iz Tudorovog PAOK-a je došao iskusni vratar Charles Itandje.

Velikih 1,8 milijuna eura platio je Basaksehir Splitu za odličnog napadača Sokola Cikalleshija koji se u HNL-u zadržao samo jednu sezonu.

Eskisehirspor je pojačanje našao u argentinskom Nueva Chicagu odakle je došao ofenzivni veznjak Matias Defederico.

Konyaspor je za 400 tisuća eura doveo Dossu Juniora iz varšavske Legije, a besplatno je došao Alban Meha iz Paderborna.

U Turskoj se događaju velike stvari i sigurno će do kraja prijelaznog roka doći još velikih imena, ali džabe je sve to kada im je otišao Ryan Babel...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti