Bill Streicher-USA TODAY Sports
Bill Streicher-USA TODAY Sports

Sunsi ukrotili Luku i poveli, Rivers poludio nakon Miamijeve lekcije: „Igrali smo sporo kao puževi“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.05.22. | 08:40

Večer je prošla bez iznenađenja.

Sjajne utakmice odigrali su košarkaši Phoenixa i Miamija koje su sad stigle nadomak Konferencijskih finala. I jedni i drugi poveli su rezultatom 3:2 u seriji, a do te prednosti stigli su na dominantan način. Miami je zaletio Philadelphiju na -35, dok je u teksaškom derbiju Phoenix s 30 koševa prednosti bio bolji od Luka Dončića i ostalih (čitaj: Dallasa).

Miami je odigrao jednu fenomenalnu utakmicu gdje su u prvi plan izložili svoju najveću snagu i kvalitetu – timsku igru. Zabili su 120 poena, a primili svega 85. Čak sedmorica igrača bila su dvocifrena, najveći broj šuteva uzeo je Butler (iz igre 9/15), dok su svi ostali dijelili loptu i na taj način još jednom pokazali u praksi poznatu izreku kako momčad izbacuje pojedinca. Jimmy je sinoć bio najbolji, ali naravno da su svo obol dali i drugi igrači, prije svega Max Strus koji je imao 19 poena i čak 10 skokova.

Što se tiče gostiju, oni su bili potpuno ispražnjeni, ali i nadigrani, stoga im je bilo teško biti konkurentnima. Djelovalo je kao da u Miamiju znaju apsolutno sve što su 76ersi planirali za ovaj ogled, a bekovski par Harden – Maxey kombinirano je šutirao 7/23 uz 23 koša, 5 asistencija i 9 skokova, dok je prva zvijezda momčadi i drugi najbolji centar NBA lige, Joel Embiid, ostao na 17 poena i 5 skokova.

„Igrali su čvršću obranu. Fizički su bili čvršći“, rekao je Doc Rivers poslije utakmice pa dodao:

„Nijednu akciju nismo pravilno odradili. Igrali smo sporo kao puževi. Sve što su oni napravili bilo je bolje i jače. Energija i sve oko njih je večeras bilo boje.“

Joel Embiid je kratko dodao kako njegova momčad 'danas nije bila dovoljno fokusirana' te da u tome leži glavni razlog poraza. No, zbog ove uvjerljive pobjede u Miamiju nitko nije poletio. Uostalom, to je za očekivati, Spoelstra i ostatak društva su previše iskusni da bi si to dopustili.

„Ovo je samo jedna utakmica, sve znam. Znaju to i moji igrači, nema brige“, dodao je.

U drugoj utakmici dana Luka Dončić, odnosno Dallas Mavericksi, nisu uspjeli još jednom iznenaditi Sunse. Na kraju je domaći sastav slavio 110:80, Booker i Ayton bili su sjajni, a kombinirano su dogurali do 48 poena, 16 skokova (Ayton 9, Dončić 7) i četiri asistencije.

Paul je bio 'tih'. Pomalo nevjerojatno da se takav igrač uz šut 3/8 osam zaustavio na 7 poena, 2 skoka i 10 asistencije. Doduše, nije igrao loše, samo što se od njega očekuje da uvijek bude u prvom planu.

Kod gostiju su tek Dončić (28 poena, 11 skokova i 2 asistencije) te Brunson (21 poen, 7 skokova, 2 asistencije) odigrali utakmice vrijedne spomena, dok su svi postali bili ispod svake razine. Dinwiddie je iz igre šutirao 0/3, Bullock 0/5, Powell se nije ni trudio šutirati, stoga ovako uvjerljiv poraz postaje sve jasniji.

„Ova obrana večeras… To je ono što ova momčad je. Sjajno!“, izrekao je trener godine Monty Williams.

„Mislim da imamo dobru brzinu u igri, to je ono što dobro radimo zadnje dvije utakmice. Sunsi su najbolja obrambena momčad lige, zaustavili su nas na 80 poena, što je poprilično impresivno. Mislim da u sljedećoj utakmici moramo još više raditi na tempu i brzini u igri, uvijek moramo željeti biti bolji“, istaknuo je Luka Dončić.

NBA, 11. svibnja

Zapadna konferencija, polufinale

Phoenix – Dallas 110:80 (3:2)

Istočna konferencija, polufinale

Miami – Philadelphia 120:85 (3:2)

*U zagradama je trenutni rezultat u seriji


Tagovi

NBADallasMiami HeatDoc RiversLuka DončićplayoffNBA doigravanje

Ostale Vijesti