Stvorili su Neuera i Nubela, a Građanima planiraju ukrasti vratara kojem predviđaju velike stvari

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.03.20. | 09:46

Rudari su oduvijek znali pronaći mladog igrača na kojem kasnije „masno“ zarade i osiguraju si proračun za narednih nekoliko sezona.

„Vidjet ćemo tko će preuzeti jedinicu u klubu“, nadodao je sportski direktor.

Iako će sljedeće godine na raspolaganju imati dva pouzdana vratara, popularni Transfermarkt javlja kako je Schalke zainteresiran za još jednog čuvara mreže, a riječ je o talentiranom članu reprezentacije SAD-a i prvom golmanu Fortune, Zacku Steffenu.

Steffen je ugovorno vezan za Manchester City, a Građanin je postao u ljeto 2019. godine kada su ga Pep i ostatak društva doveli u plavi dio Manchestera za 6,82 milijuna eura iz Columbus Crewa, kluba iz američkog MLS-a.

Zanimljivo, ovom 24-godišnjaku to nije bio prvi susret s europskim nogometom budući da je sa svojeg sveučilišta Maryland u siječnju 2015. stigao u njemački Freiburg čiji je član bio narednih godinu i pol dana. Budući da nikako nije uspio doći do prijeko potrebne prilike koja mu je bila potrebna da pokaže koliko uistinu vrijedi, Steffen se vratio u SAD gdje je u narednim godinama demonstrirao sav svoj vratarski talent.

Njegova tržišna vrijednost je porasla za 50% od kako je stigao na posudbu u Fortunu pa tako sada više „ne košta“ pet milijuna eura, već 7,5.

Iako se ovaj mladić na prvu čini kao idealna zamjena za Nubela, pregovori između Rudara i Građana mogli bi biti poprilično zahtjevni. Naime, Schalke će se teško, gotovo nemoguće, plasirati dogodine u Ligu prvaka, što samo po sebi znači da će njihov manevarski prostor po pitanju plaćanja potencijalne odštete biti poprilično manji nego inače.

Rudari nisu spremni ponuditi 10-ak milijuna eura koliko neki analitičari predviđaju da će City tražiti za 24-godišnjeg Amerikanca.

S druge strane, postoji opcija zvana posudba. Iako će Fortuna također nastojati zadržati Steffena u svojim redovima i dogodine, Građani bi ipak više voljeli da 24-godišnjak sljedeće sezone brani boje, ruku na srce, većeg kluba od Fortune, što samo po sebi znači da bi Schalke u tada bio u puno boljoj situaciji.

Ali, u ovom potencijalnom transferu postoji jedan veliki ali, a to je hoće li se uistinu ostvariti to da City dogodine neće igrati Ligu prvaka. Ukoliko to zaista bude slučaj mnogi igrači će pod svaku cijenu nastojati napustiti Etihad, a jedan od njih je i Ederson, što bi značilo da se tada otvara mjesto potencijalne jedinice Manchester Cityja, a u situaciji u kojoj bi „rebuilding“ Cityju bio nametnut odlaskom mnogih prvotimaca, baš bi Steffan mogao biti jedan od „novih“ koji bi mogli dobiti priliku u engleskom velikanu.

Za kraj podsjećamo kako je Schalke do kraja sezone na posudbu u redove norveškog prvoligaša Branna poslao svojeg nekadašnjeg kapetana i vratara koji je za klub skupio više od 200 nastupa, a to samo po sebi znači dogodine spremaju neko novo ime u među svojim vratnicama.

Pred nama je jako zanimljivo ljeta. Jasno, ako ne bude i ono otakzano...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Fortuna DusseldorfZack SteffenAlexander NubelManuel Neuer

Ostale Vijesti