GLYN KIRK/Action Images
GLYN KIRK/Action Images

Stvara se nova sila u Karipskom moru: Mason Greenwood mijenja reprezentaciju?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 12.10.23. | 09:33

Reggae Boyzi mogli bi postati jedan od glavnih kandidata za medalju na sjedećem Gold Cupu.

Nakon velikih problema sa suspenzijom zbog optužbi za silovanje, Mason Greenwood nakon veljače 2022. konačno je zaigrao i to nakon što je iz Manchester Uniteda posuđen u Getafe. U Španjolskoj je već zabio i prvijenac i polako hvata staru formu zbog koje je nekad bio jedan od najvećih engleskih talenata, a za Gordi Albion debitirao je već s 19 godina.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Englesku, potom je pao u zaborav i sada kada je praktički na dnu i mora graditi karijeru iznova, mogao bi promijeniti reprezentaciju. Naime, interes za njegovim dovođenjem pod svoj stijeg izrazila je Jamajka. Greenwood vuče korijene iz ove otočne države, a izbornik reprezentacije, Islanđanin Heimir Hallgrímsson, izjavio je kako ga želi dovesti pod jednim uvjetom.

"Ako je u stanju vratiti se na nekadašnji nivo, rado bismo ga angažirali“, pojasnio je Hallgrímsson.

Inače, Jamajka ima brojnu dijasporu u Engleskoj i u zadnje vrijeme počeli su vrbovati igrače s jamajčanskim korijenima. Tako su u zadnje dvije godine reprezentativci Jamajke već postali napadač West Hama Michail Antonio, bivši igrač Leicestera, Bayera i Evertona Demarai Gray (danas član Al-Ettifaqa) te veznjak Fulhama Bobby De Cordova-Reid. Ako bi uspjeli dovesti i Greenwooda, stvorili bi novu silu i jednu od najjačih reprezentacija u Sjevernoj Americi i legitimnog kandidata za medalju na Gold Cupu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

jamajčanska nogometna reprezentacijaJamajkaMason GreenwoodDemarai GrayMichail Antonio

Ostale Vijesti