EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma
EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma

Stuttgart kupio hrvatskog stopera pa ga odmah poslao na posudbu u Bundesligu 2

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 16:27

Stasiti 24-godišnjak rodom iz Slavonskog Broda će sljedeću sezonu provesti u klubu za kojeg su dosad igrala desetorica Hrvata.

Matej Maglica postao je novi član njemačkog drugoligaša Darmstadta. Stasiti hrvatski stoper (198 cm) dogovorio je jednogodišnju posudbu s klubom koji se vratio u Bundesligu 2 svega nekoliko dana nakon što je za 450 tisuća eura postao novi/stari član Stuttgarta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Maglica je imao 17 godina kad je iz Marsonije prešao u Backnang gdje se zadržao tri godine, da bi onda njegove kvalitete prepoznali čelnici 1.Göppinger SV-a. Tamo se zadžao godinu dana nakon čega ga u ljeto 2020. dovodi Stuttgart gdje je godinu i pol igrao za drugu momčad, a onda je u siječnju 2022. prešao u švicarski St.Gallen koji je nakon svega šest mjeseci odlučio otkupiti njegov ugovor.

Nastavio je stasiti branič pružati sjajne igre u dresu švicarskog kluba što je ponukalo čelne ljude Stuttgarta da priznaju svoju pogrešku te ga za 450 tisuća eura ovog ljeta vrate u svoje redove. No, Maglica po njima još uvijek nije na razini da konkurira za prvih 11 Švaba te su s njim dogovorili posudbu u Darmstadt gdje bi trebao biti standardan prvotimac.

Prije Maglice je 10 Hrvata nosilo dres Darmastadta, a posljednji je bio Antonio-Mirko Čolak koji bi se također mogao vratiti u Njemačku budući da je za njegovim uslugama interes pokazao Werder.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

StuttgartDarmstadtBundesliga2. Bundesliga

Ostale Vijesti