Strinić se vraća: Od ponedjeljka ponovno mogu trenirati!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 18:11

Odlične vijesti za srebrnog vatrenog.

Cijelu domaću javnost šokirala je vijest nakon Svjetskog prvenstva kako standardni hrvatski lijevi bek Ivan Strinić ima srčanih problema i kako mu je zbog hipertrofije srčanog mišića zabranjeno bavljenje sportom. Dobio je zabranu bilo kakve aktivnosti i bilo je upitno hoće li se više ikada baviti nogometom.

No, danas je dobio zeleno svjetlo za nastavak bavljenja sportom.

„Sigurno da mi je to bio šok, kao grom iz vedra neba... Liječnici su odredili tromjesečnu pauzu da vide hoće li se u mirovanju srčani mišić početi smanjivati, što bi značilo da je to posljedica sporta, a ne bolesti. Vjerovao sam u dobar ishod, ali znate kako je, bio sam pod stresom, uvijek postoji zrno sumnje i ono pitanje: ''Što ako ipak nešto nije u redu''. Pogotovo kad posumnjaju liječnici... Penješ se uz stepenice i srce ti se uzlupa, i odmah se pitaš je li to to... Par mjeseci sam živio s tim, malo sam bio i nervozan, i nestrpljiv, ali eto, sad je napokon sve iza mene, od ponedjeljka počinjem opet trenirati“, rekao je Strinić u razgovoru za 24 sata.

Strinić će se treninzima vratiti već u ponedjeljak.

Sve je već dogovoreno, radit ću po posebnom programu, a koliko će to trajati teško je prognozirati. Vidjet ćemo i kakvi su planovi trenera, koliko me planira koristiti, u kojoj me ulozi vidi“, kaže Strinić i dodaje:

Cilj je vratiti se što prije, ali svjestan sam da će mi za maksimum što se tiče fizičke snage i natjecateljske forme trebati par mjeseci. Ako sve bude u redu, točno za početak kvalifikacija za Euro. Nadam se da ću do tada već biti na maksimumu i igrati, ali to nije pitanje za mene, nego za izbornika. Moj stav kad je reprezentacija u pitanju je dobro poznat, ako me izbornik treba, ja ću se odazvati. Sad mi je u prvom planu povratak treninzima, hvatanje forme i minutaže, pokušat ću sve posložiti da ovih nekoliko godina karijere koju su ispred mene odigram najbolje što mogu“, zaključio je u razgovoru za 24 sata.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaIvan Strinić

Ostale Vijesti