Strinić: Maksimalno sam se isključio iz nogometa, razgovarao sam s Gattusom

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.12.18. | 09:36

Hrvatski nogometaš o oporavku od neočekivanih zdravstvenih problema.

Hrvatski nogometaš Ivan Strinić polako, ali sigurno, vraća se profesionalnom nogometu. Igrač Milana, kojem je pristupio ovog ljeta, oporavlja se od neočekivanih zdravstvenih problema koji su ga zadesili, a riječ je bila o povećanom srčanom mišiću, a ne anomaliji te ćemo s početkom 2019. godine, 'Strinu' ponovno vidjeti na zelenim travnjacima.

U velikom intervjuu za Sportske novosti, sam igrač se osvrnuo na novonastalu situaciju koja ga je zadesilo po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji.

„Sad kad su se slegli svi dojmovi što se tiče i zdravlja, i Svjetskog prvenstva, i transfera u Milan, na kraju sam stvarno presretan. S obzirom na to kako je sve išlo, odlično je ispalo, pogotovo što se tiče zdravlja. Počeo sam trenirati, opet se osjećam kao nogometaš“, izjavio je 31-godišnji nogometaš i dodao: „Malo sam pauzirao, ali nije to stanka koja bi me trebala bitnije omesti u karijeri. Da sam bio aut godinu ili dvije, to bi već bio golem problem. Ovako sam se odmorio od kolovoza do studenoga i sad sam spreman za nove radne pobjede.“

Strinić je već iskusan igrač u Serie A, a Milan mu je treći talijanski klub u karijeri nakon Napolija i Sampdorije. Otkrio je kako se psihički nosio s odsutstvom s terena i što je radio za vrijeme pauze.

„Teško je to kad si cijeli život u nogometu i svaki dan treniraš. Ali našao sam zanimacije uz pomoć obitelji i prijatelja. Radio sam ono što inače ne stignem, uživao u životu. Isključio sam se maksimalno iz nogometa, nisam ga puno ni pratio. Inače si stalno po karantenama, a i kad si kod kuće, pola dana provedeš u kampu. Sad sam bio daleko više vremena sa suprugom i djecom, pa sam s prijateljima išao na more, na pecanje… Guštao sam. Volim podvodni ribolov, ali ni to nisam smio“, rekao je za SN. Otkrio je što mu najviše nedostaje: „Uglavnom je more bilo u centru pozornosti, nama je u Splitu more dosta važno. Gdje god sam igrao, to je bilo blizu mora, a sad ga u Milanu nema; to mi je mali problem. No nije samo more, igrao sam balote, radio sve što volimo ovdje u Dalmaciji.“

U razgovoru je otkrio da se vraća na teren 6. siječnja kada počinju pripreme s Rossonerima, a lijevi bek hrvatske reprezentacije čuo se i sa svojim novim trenerom Gennarom Gattusom.

„Razgovarali smo kao ljudi, nije pred mene stavljao ciljeve, nije bilo riječi o taktici, nego o tome da se vratim u optimalnu formu, da budem konkurentan. Nisam prvu godinu u Italiji ili na početku karijere pa da ne znam što treba“, dodao je, potom otkrivši kako su se u Rusiji svi 'bacali na glavu' i igrali preko granica svojih mogućnosti: „Nije se uopće razmišljalo o tome što će biti poslije. Poslije, kako bi se reklo, mogu i umrijeti. Mnogi su bili ozlijeđeni, i ja također. Nije se znalo hoću li moći. No nije bilo kalkuliranja u smislu – vidjet ću, probat ću. Ondje sam, jednostavno, morao igrati. Kakve će biti posljedice, to je nevažno. Sjecam se razgovora s doktorom Zoranom Bahtijarevićem kad sam mu rekao, napravi sve što treba, ali moram biti na terenu. Tako je svatko razmišljao. To se jednom događa. Nadam se da će se ponoviti, ali teško je napraviti još jedan takav rezultat.“

Iako je Milan, renomeom, najveći klub u njegovoj karijeri, Strinić je otkrio koji klub je njemu 'broj 1'.

„Za mene, kao rođenog Splićanina, jedini je i najveći klub Hajduk; nema većeg od njega. Kad si odavde, to je tako. Od djetinjstva si želio igrati za Hajduk. Sve su ostalo klubovi u koje te karijera donese, ali prvi je Hajduk“, rekao je za SN, Ivan Strinić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaGennaro GattusoIvan Strinić

Ostale Vijesti