Strijelac pogotka protiv Hrvatske na SP-u pod istragom za doping

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.09.18. | 17:28

Svjetska antidopinška agencija pokrenula je istragu.

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, hrvatska nogometne reprezentacija igrala je protiv domaćina. 'Zbornaja' nas je dobrano namučila - u regularnom dijelu utakmice hvatali smo zaostatak nakon vodstva, dok su nas šokirali u produžetku pogotkom Maria Fernandesa za izjednačenje.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Hrvati su se – nakon osmine finala i penala protiv Danaca – ponovno pokazali kao smirenija i kvalitetnija momčad.

ODIGRAJ Španjolska – Hrvatska

Strijelac prvog pogotka na toj utakmici, u 31. minuti, bio je Denis Čerišev koji je zabio jedan od najljepših golova na cijelom Mundijalu.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Cxg8WU54WSI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Kako prenosi španjolski AS, trenutni igrač Valencije vjerojatno je bio pod dopingom na Svjetskom prvenstvu, a Svjetska antidopinška agencija (WADA) otvorila je istragu protiv ruskog reprezentativca.

Istraga je otvorena nakon što je otac 27-godišnjeg veznjaka izjavio u jednom intervjuu da je njegov sin primio tretman hormonom rasta prije početka prvenstva na kojem je Čerišev postigao 4 gola u pet utakmica.

ODIGRAJ Morata će zabiti gol i Španjolska će pobijediti Hrvatsku

Sam medij (Sport Weekend) u kojem je izašao intervju, sugerirao je da je Denisov otac mislio na 'faktore rasta', što se uobičajeno koristi u medicini za niz zdravstvenih problema, za razliku od hormona rasta.

Ipak, istraga je otvorena, a sve je preuzela  Španjolska antidopinška agencija, priopćili su iz WADA-e.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Denis ČeriševRuska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti