Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Strahonja pohvalio Bela nakon derbija: „Bio je odličan, penal na Ljubičiću nije bio“

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 26.02.23. | 21:45

Oko sokolovo nije imalo zamjerke na suđenje u Maksimiru

Gotovo je 23. kolo HNL-a, a suđenje je u HRT-ovoj emisiji prokomentirao sudački ekspert Mario Strahonja. Na Maksimiru je odigran derbi između Dinama i Hajduka u kojem su domaćini bili uvjerljivo bolji s 4:00. Glavni sudac susreta bio je Dario Bel, a na njegovo suđenje Oko sokolovo nije imalo zamjerke.

„Bio je odličan, odgovaraju mu derbiji. Pušta čvršću igru i tako nastaje dobar ritam. Perić je opravdano dobio žuti karton, kao i Mikanović. Sve u svemu, jako dobar sudac kojeg igrači dobro prihvaćaju“, rekao je Bel i osvrnuo se na situaciju u duelu Ferra i Ljubičića kad je igrač Dinama pao u kaznenom prostoru Hajduka nakon kontakta. Za tu situaciju kazao je da je odluka Bela bila dobra i da nije bilo jedanaesterca te da je dozvolio tihu provjeru VAR-a.

Kazao je tek da se igra trebala zaustaviti kad su pirotehniča sredstava pala u kazneni prostor Hajduka.

„Možda edukativni detalj. Kada su pirotehnička sredstva pala u kazneni prostor Hajduka, igra se trebala zaustaviti iz preventivnih razloga kako igrači ne bi bili ugroženi. To su finese. Vjerojatno je i sudac svjestan da ih je propustio i više mu se to neće dogoditi“, zaključio je Strahonja. (rv)



Tagovi

Marijo StrahonjaHajdukDinamo ZagrebDario BelDerbiOko sokolovo

Ostale Vijesti