Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Strahonja objasnio kako se sudi povlačenje pa potvrdio: "Pajač nije pogriješio"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 20:59

Nakon 3. kola HNL-a, Marijo Strahonja je dao svoju analizu suđenja

Već tradicionalno na HRT-u 2, ponedjeljkom navečer, čekamo analizu suđenja proteklog kola najboljeg razreda domaćeg nogometa. Nakon ovog odigranog, trećeg po redu, Marijo Strahonja je rekao:

"Bilo je dobro kolo, niti jedna kriva odluka u konačnici nije utjecala na rezultat. Po tome možemo reći da je kolo bilo uspješno."

"Dobra i pravovremena odluka suca Pajača za kazneni udarac i priče nema", rekao je Strahonja o situaciji iz 9. minute u dvoboju Istre i Dinama.

"Dobro da se gledalo. VAR soba je trebala odlučiti je li prekršaj izvan, na liniji ili u kaznenom prosotu. Početak povlačenja nije i prekrštaj. Prekršaj je tamo gdje je povlačenje završilo, a to je ovdje izvan kaznenog prostora. Točna odluka", rekao je o 'dvoboju' Moharramija i Petkovića.

Dodajmo, kada se radi o direktnom kontaktu, udarcu, prekršaj se dogodio na mjestu gdje je kontakt počeo, a ne gdje je igrač pao.

VAR je ove sezone u Europi od 3. pretkola.

"Sjajna vijest. UEFA je prepoznala da je bilo previše pogrešaka u 2. pretkolu, tako da definitivno pozdravljam ovu odluku."

Rijeka i Gorica odigrale su 1:1 na Rujevici, a sudio im je Tihomir Pejin.

"Sudac je na vidnom putu imao nekoliko igrača i to je donio na temelju nekog osjećaja. Ali jasno je da je došlo do simuliranja što je sudac utvrdio pregledom snimke. No, ovdje je bila potrebna i opomena zbog simuliranja igrača jer utakmica može biti igrana s i bez VAR-a, a dogodi se da vas igrač ovako prevari. Ovdje je isključivo prekršaj za žuti karton za simuliranje", rekao je Strahonja o spornoj situaciji u kojoj je Frigan pokušao zaraditi kazneni udarac.

Ivan Bebek sudio je utakmicu na Šubičevcu.

"Mislim da smo svi navikli na Bebekov stil suđenja, pomalo engleski. Voli tu komunikaciju s igračima, ali eto možda je to sada bilo malo previše naglašeno", započeo je stručni komentator pa analizirao sporne situacije.

"Ispravno, potpuno ispravno poništen gol zbog zaleđa. Definitivno nije dobro da klupa Šibenika može gledati u VAR monitor. Ispravna je odluka i za zaleđe u završnoj fazi utakmice, iako sigurno nije lako donijeti tu odluku u tom trenutku", zaključio je Strahonja.



Tagovi

Marijo StrahonjaHRTHNL

Ostale Vijesti