Screenshot/HRT
Screenshot/HRT

Strahonja:" Livaja nije trebao dobiti drugi žuti, a kazneni udarac za Slaven nije nogometni"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 21:27

Utakmica Slavena i Hajduka vruća je tema i danas...

"Dario Bel dobro je sudio utakmicu. Ništa sporno", rekao je sudački ekspert, bivši sudac Marijo Strahonja u emisiji Stadion na HTV2 o posljednjoj utakmici ove polusezone, onoj između Dinama i Slavena . Isto nije mogao reći za suđenje na utakmici Slaven Belupa i Hajduka koja je završila remijem 2:2, ali je rezultat zadnje o čemu se priča.

Pogodak Krovinovića. Je li bilo prekršaja prije?

"Krovinovića je dotakla lopta u ruku, ali tu nema namjere jer je iz blizine igrač glavom pogodio tu loptu. Ispravna odluka, ispravan pogodak", kaže Strahonja.

Sukob Solde i Livaje?

"Soldo malo čvršće ulazi u duel s Livajom, to je prihvatljivo, ali onda ga je gurnuo na pod, mislim da je zaslužio žuti karton, a i Livaja reakcijom na to, dao se isprovocirati. On je putnik na SP, sigurno mu nije bilo lako igrati ovu utakmicu."

Livaji drugi karton za kasniji start na stopalo igrača Slavena?

"Ne, sjajna reakcija suca. Livaja je ušao leđima, to je samo prekršaj."

U 35. minuti bile su one ružne scene kada je pomoćni sudac pogođen u glavu, potom je napustio travnjak, što se onda događa?

"Prije početka utakmice dogovara se tzv. liga sastanak, na njemu su predstavnik policije, suci, delegat utakmice, predstavnici sigurnosti. Prvo ide pitanje sucima jesu li spremni nastaviti utakmicu, rekli su da jesu. Drugo pitanje ide policiji - možete li isprazniti dio tribine ukoliko treba. Oni su procijenili zbog određenih razloga da to nije moguće, utakmica je nastavljena", pojasnio je Strahonja i dodao:

"Do ovog trenutka on je sudio sjajno, ne treba umanjiti njegovu polusezonu koju je odradio sjajno, a i ovu utakmicu do te 35. minute."

Sudar na rubu kaznenog prostora?

"To je klasičan duel, igrači rame o rame, dva igrača, borba za poziciju. Ispravna odluka da nije za isključenje."

Kako pojasniti dosuđeni kazneni udarac? U duelu su u 56. minuti bili Crnac i Simić, stoper Hajduka s leđa je po nogama zakačio igrača Slaven Belupa.

"Ovo nije nogometni kazneni udarac, obrambeni igrač kontrolira tu loptu, ali onda nažalost naskače na tu nogu napadača, ali niti grubo, niti jako, niti namjerno, a napadač nije imao priliku niti doći do prilike za gol jer lopta odlazi u korner."

VAR kod penala zbog utrčavanja igrača?

"To je morao sudac sam vidjeti, tu se VAR ne treba javiti."

Žustri start Boseca?

"Bosec je zaslužio žuti karton na Sahitiju, išao je nogom, to se vidi, a bilo je nekoliko sličnih prekršaja na ovoj utakmici."

Sahiti naskočio na igrača Slavena?

"Nema tu elemenata za isključenje, ali je za žuti karton."

Drugi žuti?

"Sahiti je rukom zaustavio loptu, ali tu dolazi do prednosti, to se pušta, a ako nema gola, sudac mora zaustaviti igru, dosuditi neizravni slobodni udarac, dodijeliti primjerenu kaznu, to je ovaj puta bio drugi žuti karton.Izvrsna odluka suca, treba se reći."

"Prekršaj je sigurno bio izvan kaznenog prostora, VAR sudac mu je dao tu smjernicu i odluka je na kraju ispravna, osim što je na kraju prouzrokovala dva žuta kartona.

Samo četiri minute nadoknade s obzirom na sve što se događalo u drugom poluvremenu?

"Moglo je tu biti i osam, devet, deset minuta dodatka... Ali dobro. S obzirom na sve što se događalo, sudac Čulina sigurno nije imao svoju večer, ali ne bi ju imali ni mnogi drugi", zakljkučio je Strahonja.





Tagovi

Marijo StrahonjaHNLDinamo ZagrebHajdukSlaven Belupo

Ostale Vijesti