Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Strahonja: "Galešić je trebao biti isključen, a ni Hajduk ni Gorica nisu trebali dobiti kaznene udarce"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 22:59

Sudački ekspert u emsiji 'Stadion' HRT-a utvrdio je tek jednu sudačku pogrešku u 18. kolu HNL-a

Draženko Kovačić pohvalio je suce za predsatve u 18. kolu HNS-a, član Sudačke komisije HNS-a smatra da su sve odluke, na kraju, bile odlične i pravedne. Marijo Strahonja, sudački ekspert u emisiji 'Stadion' na HRT-u gotovo se u svemu s njime složio, tek je jednu odluku vidiio drugačije. No, krenimo redom.

"Odsudio je jako dobro Patrik Kolarić utakmicu Osijeka i Rijeke.. VAR nije radio 100 posto i utim okolnostima bilo je to dobro izdanje. Kazneni udarac za Rijeku je opravdan, ta Lovrićeva desna ruka je ipak otišla malo predaleko od tijela, iako je to svakako situacija o kojoj se može raspravljati. No, iti tako treba dati za pravo sucu da je pokazao na bijelu točku.", rekao je Strahonja, a onda ipak istaknuo tu jednu, jedinu pogrešku.

"Start Galešića je za crveni karton! Ovo spada u kategoriju crvenog kartona, jer je start bio, takav. Treba stati u zaštitu igrača, ovdje vremenski uvjeti nisu alibi, nego naprotiv mora se zaštitii igrača. Čisti crveni. Poništen gol zbog zaleđa? Nije bilo lako, dugo je trajalo, ali najvažnije, odluka je ispravna."

Strahonja je također rekao da je prvi pogodak Hajduka protiv Šibenika regularan, jer u zaleđu je tek Livajin dlan, a njime se ne može zabiti. Ocijenio je i da dva potencijalna kaznena udarca, prekršaji na Krovinoviću i Nikoli Kaliniću opravdano nisu dosuđeni.

"Minimalni kontakt postoji, ali, nema intenziteta za kazneni udarac. Ovo nisu kontakti za kazneni udarac, nitko ne želi takav kazneni udarac i to su dobre odluke."

Dinamov poništeni gol?

"Očito je da je Ristovski napravio prekštaj, udario je igrača, nije dirao loptu. Kazneni udarac za Goricu? Jasno je da je došlo do komtakta, ali ne vidim takav intenzitet da bi bio jedanaesterac, prihvatljiva odluka suca.", zaključio je Strahonja. (T.N.)



Tagovi

Marijo StrahonjaHNLGNK DinamoHajdukHNK RijekaOsijekNK OsijekNK ŠibenikHNK Gorica

Ostale Vijesti