Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Strahonja: „Fossatijev start je bio brutalan, trebao se javiti VAR“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 21:46

Oko sokolovo prokomentiralo je suđenje

U HRT-ovoj emisiji Stadion standardno je sudačke odluke na utakmicama u HNL-u prokomentirao bivši sudac Mario Strahonja. Oko sokolovo prvo se dotaklo utakmice Slaven Blupa i Osiijeka koju je sudio Ivan Bebek, a na njegovo dijeljenje pravde nije imao zamjerke.

Potom se osvrnuo na utakmicu Hajduka i Varaždina koja je u fokus došla zbog nekoliko situacija koje se ističu nakon utakmice. Pohvalio generalno suđenje suca Ante Čuline, ali je istaknuo da je trebao reagirati drugačije kod dijeljenja kazni.

„Na ovoj utakmici je imao dobru procjenu prekršaja, dobro se kretao. Ima tu jednu osobnost koju može nositi, no imao je velikih problema sa dodjelom disciplinskih mjera. U jednom navaratu čisti žuti karton Marku Livaji, a Fossatijev start je bio za isključenje“, rekao je pa dodao da nije bilo kaznenog udarca na Atanasovu u prvoj minuti. Obrazložio je i zašto je Fossati trebao dobiti crveni karton.

„To je bilo pod obavezno za isključenje. Ne da je grubo, već je i brutalno. Vidite koliko dugo otvorenog džona leti i jednostavno ima namjeru napraviti ozbiljan, grub i brutalan prekršaj. To me malo i začudilo da sudac nije imao taj završni dodir da dodijeli crveni karton. Međutim, ako već glavni sudac nije, ovo ne smije proći bez da se VAR soba oglasi.“(ri)

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin 2:1

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo – Osijek 0:4

Gorica – Rijeka 0:2



Tagovi

Oko sokolovoMario StrahonjaMarijo StrahonjaMarco Fossati

Ostale Vijesti