Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Strahonja: "Erceg nije trebao dobiti karton za simuliranje penala, ali je mogao prije zaraditi dva žuta, Mierezov crveni je ispravan"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 22:14

Jedan jedini susret je za Strahonju imao upitne sudačke odluke

Sudački ekspert Marijo Strahonja je u HRT-ovoj emisiji Stadion govorio o minulom kolu HNL-a. Iako je u većini bio zadovoljan, pronašao je poneku upitnu situaciju u utakmici Istre 1961 i Osijeka.

Istra je slavila rezultatom 1:0, ali nekoliko trenutka je i više nego naživciralo navijače Bijelo-plavih.

"Erceg je pokušap simulirati slobodan udarac, a kada sudac propusti kazniti na početku utakmice nešto, ne može dalje dobro suditi. Onda je bila ruka, nesportska ili kakva god, sudac je to propustio kazniti i onda je izgubio potpuno konce utakmice", kaže Strahonja.

Dakle, Erceg je odmha mogao dobiti dva žuta, odnosno, crveni karton?

"Pa čak i da."

"Erceg je ponajmanje trebao dobiti žuti za simuliranje kaznenog udarca. Sudac je bio dobro pozicioniran. VAR je trajao osam minuta, mislim da ako nemate čiste dokaze, onda trebate više vjerovati sucu,a ne toliko gledati utjecaj VAR-a."

Poništen gol?

"Mogu dati podršku VAR-u jer nam je bitan točan rezultat na kraju krajeva. Vidi se da je bilo minimalno zaleđe, za to sve pohvale."

Čeberko i Erceg?

"Mislim da postoje određeni elementi za prekršaj, ali možda to nije bio začetak akcije jer je kasnije Jugović uputio loptu, moguće da je VAR soba to shvatila kao začetak akcije."

Crveni karton za Miereza?

"Erceg je opet bio blizu, ali Mierez je udario igrača i to je izravan crveni karton. Trebalo se zuaustaviti igru i dodijeliti crveni karton."




Tagovi

Marijo StrahonjaHNLNK Osijek

Ostale Vijesti