Screensho Ivo Cagalj/PIXSELL/Screenshot
Screensho Ivo Cagalj/PIXSELL/Screenshot

Strahonja dao ostavku ubrzo nakon incidenta s Torcidom, ali već ima novi posao

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 09:04

Sudački ekspert napustio je HRT nakon višegodišnje suradnje

"Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala. Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize, nekima su se sviđale, nekima malo manje", iznenada je rekao bivši nogometni sudac Marijo Strahonja na kraju emisije o Ligi prvaka i tako se oprostio od TV karijere.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Strahonja nije otkrio zašto je dao otkaz, no lako je moguće da je povezano sa sve intenzivnijim uvredama koje je u posljednje vrijeme dobivao na svoj račun. Jedna od direktnijih bilak je ona Torcide koja je na utakmici protiv Gorice na Poljudu podigla transparent "Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more" te to popratila skandiranjem "Strahonja, Turčine, napuši se ku.....!".

Iako je Strahonja u posljednjem 'Stadionu' rekao kako su ih još kao suce učili da se ne obaziru na uvrede te da ga to ne dira, odluka o ostavci stigla je brzo nakon toga pa nije isključeno da je ovoga puta sudački analitičar ipak dijelom i zbog toga odlučio napustiti ovu poziciju.

Dodao je:

"Svatko ima pravo na svoje razmišljanje i to je potpuno razumljivo. Svima svako dobro, ugodne trenutke, blagoslovljen Božić te puno uspjeha u novoj godini."

I Viki Ivanović bio je šokiran ovim potezom te je rekao kako ne zna što će HRT naparaviti.

"Hvala Mariju Strahonji. Moram priznati da je Hrvatska televizija u nezgodnoj situaciji. Približava se derbi između Dinama i Hajduka, tako da ne znamo još kako ćemo mi reagirati na ovo. Uglavnom, eto, čuli ste važnu vijest što se tiče analiza i naših emisija. Marijo, hvala što ste radili s nama", rekao je Ivanović.

Tko će biti novo Oko sokolovo, vidjet ćemo, ali ako će ga ikad HRT trebati, to će zasigurno biti već u nedjelju.S druge strane, Strahonja već ima novi posao i ostaje u nogometu. Kako javlja 24 sata, Izvršni odbor HNS-a je na sjednici 28. studenog na prijedlog Komisije nogometnih sudaca potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj godini 2023/2024, a među 17 odabranih mentora, među ikojima je i Marijo Strahonja. On će tako mentorirati po rangu petu skupinu sudaca koji sude u nadležnosti županijskih nogometnih saveza i međužupanijskih nogometnih liga. Strahonja će, dakle, učiti mlade suce poslu koji je uspješno obavljao 20 godina.



Tagovi

Marijo StrahonjaHRTHNLOko sokolovo

Ostale Vijesti