PIXSELL
PIXSELL

Strahonja: "Cipranin je dobro odsudio derbi"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 21:39

Niti na HRT-u nije prikazana situacija iz sudačke nadoknade kada je Atanasov laktom slomio nos Braliću.

Svoju analizu 16. kola HNL-a dao je i Mario Strahonja u tv emisiji “Stadion” na HRT-u. I on je potvrdio zaključak Dražena Kovačića da su suci dobro odradili posao u ovom kolu. Što se tiče derbija, sudac s Cipra je, prema Strahonji, dobro vodio posao.

“Imao je dobru kontrolu, respekt igrača od prvog trenutka. Kod prvog gola pustio je prednost, kod treće sa zadrškom nije svirao kazneni udarac”, pohvalio je Strahonja koji je potom detaljnije analizirao dvije odluke.

“Nije bilo elemenata za kazneni udarac. Bilo je obostrano povlačenje igrača Osijeka i Hajduka. Napadač radi korak unazad, pušta ranije. Napadač nije išao prema lopti već od nje i provocirao situaciju… Ovakve situacije nisu za kazneni udarac niti za VAR”, tumačio je situaciju iz 24. minute i međusobno povlačenje Žapera i Grgića.

Kod dosuđenog kaznenog udarca za Hajduk, Strahonja je odmah naglasio da je to bila ispravna odluka.

“Ovo je samo VAR soba mogla vidjeti. Vidimo ruku iznad ramena, pravila jasno govore da se svaka ruka iznad ramena kažnjava. Ovdje se vodila dilema jel’ Livaja podigao tu ruku od igrača Osijeka”.

Niti HRT, baš kao niti MAXSPORT u ranijem terminu nije imao potrebe pustiti detalj iz sudačke nadoknade kada je Atanasov udarcem laktom slomio nos Braliću. Doduše, Strahonja je spomenuo da su bile dvije situacije za žuti karton, vjerojatno misleći i na taj detalj.



Tagovi

Mario StrahonjaSudačka komisija HNS-aNK Hajduk SplitNK Osijek

Ostale Vijesti