Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Strahonja: "Bugarin me nije impresionirao, Gorica je trebala dobiti čisti penal"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 20:27

"Kad pogledaš široku sliku, ova je utakmica imala previše kartona, previše svega...Komisija će uvijek reći da je bolje smiriti tenzije."

"Nije me impresionirao. Činjenica je da nije međunarodni sudac, nije se dobro snašao", rekao je Marijo Strahonja i emisiji Stadion o debitantu u HNL-u, bugarskom sucu Radoslavu Gidženovu. On je sudio susret Varaždina i Gorice, a bilo je nekoliko detalja s kojima Strahonja nije bio zadovoljan. Prva je bila već u petoj minuti kada je branič Varaždina povlačio igrača Gorice u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz kornera.

"Prekršaj za kazneni udarac, lopta je bila u terenu. To je činjenična odluka, sudac je morao vidjeti da je lopta već pet metara u terenu."

U 74. minuti bugarski sudac je isključio domaćeg napadača Šegu nakon udaranja igrača Gorice.

"Bilo je udaranja, ali nema objektivno džona ili tako nečega, ali nije to crvevni karton, samo žuti. Da postoji narančasti, mogao bi biti narančasti, ali ovako nikako ne ulazi u sferu crvenog kartona."

Pedagoški?

"Kad pogledaš široku sliku, ova je utakmica imala previše kartona, previše svega... Komisija će uvijek reći da je bolje smiriti tenzije."

U sudačkoj nadoknadi i Gorica je ostala s desetoricom nakon što je Jurić dobio drugi žuti karton.

"Upitno je zašto je došlo do prigovaranja Jurića, je li taj sudac već kroz susret nečime isprovocirao igrača, je li nešto okarakterizirao kao prekršaj ili nije... Ciglica po ciglica i onda kulminira ovako nečim na kraju."

(eg)

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 3:1

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 2:1

Osijek – Šibenik 1:1

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 1:2

Hajduk – Slaven Belupo 5:1

 



Tagovi

Marijo StrahonjaHNLPrva nogometna liga

Ostale Vijesti