Slaven Branislav Babić/Pixsell
Slaven Branislav Babić/Pixsell

Strahonja: "Bio je jedanaesterac za Hajduk protiv Lokomotive, morao se javiti VAR. Lovrić je trebao isključiti dva igrača"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 21:26

Za razliku od Sudačke komisije HNS-a i Draženka Kovačića, sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da je Hajduk protiv Lokomotive uskraćen za kazneni udarac i da se trebao uključiti VAR

Sudački ekspert Marijo Strahonja osvrnuo se u HRT_ovoj emisiji Stadion na suđenje ovog tjedna u HNL-u. Dvojbenih je situacija bilo dosta, prednjačile su, kao i uvijek, one u utakmicama vodećih momčadi, Dinama i Hajduka. Njegov pogled nije sasvim u skladu sa stavom Sudačke Komisije HNS-a, štoviše, jednu je situaciju protumačio sasvim drugačije. No, počeo je i on sa zaostalom utakmicom četvrtog kola, dvoboja Hajduka i Gorice na Poljudu.

"Livaja je udario igrača laktom, to je za žuti karton, opravdan odluka. A kazneni udarac za Hajdulk? Ovakvi dueli ne spadaju u prekršaj za jedanaesterac, a nije niti za reakciju VAR-a. Dobio je sudac Jović zamrznutu sliku povlačenja pa mu se možda činilo da je to bilo za kazneni udarac. Uglavnom, kriva je odlulka. Niti u nastavku akcije nije kazneni udarac, lopta se od prsa odbila u ruku igrača Gorice. Crveni karton za Goričina igrača i drugi kazneni udarac su dobro dosuđeni. Dakle, detektirali smo jednu pogrešku.", rekao je Strahonja.

U utakmici između Osijeka i Dinama nije vidio ništa sporno, samo je prokomentirao uvjete za igru.

"Nije bilo spornih situcija. Ali bilo je dosta magle, sudac Strukan uzeo je crvenu loptu, s cenrtra su se vidjela oba gola i nema na temelju čega odgoditi utakmicu. Na terenu se uvijek više vidi nego kroz kameru U Velikoj Gorici bila je očito gušća magla i odluka suca Ivana Bebeka o odgodi bila je opravdana."

Onda je na red došla utakmica Lokomotive i Hajduka (2:2) iz Kranjčevićeve. E, tu se Strahonja u jednoj odluci nije složio s Draženkom Kovačićem.

"Nije bilo prekršaja nad igračem Lokomotive prije prvog Hajdukovog gola, a kad je sudac tako odlučio, nema niti mogućnosti VAR intervencije. A što se tiče kaznenog udarca za Hajduk, to je bio prekršaj za najstrožu kaznu. Igrač skače, nema namjeru imati loptu, gleda pram svom golu i u zraku udara suparničkog igrača. To je za mene jedanaesterac, bilo je elemenata i za javljanje VAR-a.", jasan je Strahonja, koji je potvrdio da je sudac Zdenko Lovrić morao podijeliti dva crvena kartona.

"Mikanović je u toj gužvi na kraju prvog dijela morao dobiti dva žuta kartona. Prvo namjerno guranje suparnika na tlo, a onda ga je i primio za vrat. Nije to hvatanje za direktan crveni, ali je trebao dobiti dva žuta. A mogli su i Stojković i Sahiti dobiti neke katone, defitivno je tu bilo premalo kažnjenih. A i Lokomotivin igrač Milićević trebao je dobiti drugi žuti karton zbog udaranja rukom po licu Sahitija. Nije bilo namjerno, ali jest za karton."

Prokomentirao je Strahonja i prekršaj koji je Lovrić sudio prije Lokomotivina pogotka. Faul je dosudio na centru.

"Prekršaja nije bilo, ali VAR tu nema ulogu, jer začetak akcije je izvođenje tog faula, tako da tu i nije moglo biti reakcije video tehnologije", zaključio je Strahonja. (T.N.)



Tagovi

HNLSudačka komisija HNS-aMarijo StrahonjaHajdukOsijekLokomotiva ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti