Screenshot
Screenshot

Strahonja: "Bel je najbolji sudac sezone! Uefa neće tolerirati greške kakve su napravili Kolarić i Čulina"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 22:30

Sudački ekspert dao je konačan osvrt na sezonu.

Marijo Strahonja komentirao je u emisiji Stadion HRT-a situacije iz 36. kola Hrvatske nogometne lige.Patrik Kolarić sudio je utakmicu između Osijeka i Rijeke. Od dvije izdvojene situacije, Strahonja je sucu dao polovičan učinak.

Svirao je prekid igre prekasno nakon prekršaja, kada je Mierez uzeo loptu i oslobodio se. Trebao je ranije svirati prekid, a nakon ove pogreške uslijedio je kaos i nesportsko ponašanje na klupama.”

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kazneni udarac za Osijek bio je ispravno dosuđen, ali sudački stručnjak je dodao:

Povlačenja je bilo, ali smeta me činjenica da Mierez voli potencirati pad. Sucu ne možemo ništa zamjeriti jer je VAR pronašao kontakt.”

Utakmicu između Hajduka i Šibenika sudio je Mateo Erceg iz Benkovca. U 14. minuti poništio je penal na Livaji zbog ranijeg prekršaja Benrahoua.

Dogodilo se gaženje na centru, u nastavku akcije bio je prekršaj za kazneni udarac na Livaji. Mario Zebec sjedio je u VAR sobi i napravio je dvije dobre analize. Sudac Erceg u igri bi morao biti malo koncentriraniji.”

Ivan Bebek na Maksimiru se oprostio od suđenja. Od sljedeće sezone sjedit će u VAR sobi i na taj način ostati uz suđenje. Na današnjoj utakmici, dosudio je kazneni udarac za Modre.

Potpuno ispravno prosuđeno. Odabrao je dobar dan za oproštaj. Iznimna karijera u HNL-u i međunarodnu karijeru. Sudac koji je ostavio trag i čestitam mu na svemu što je učinio”, rekao je Strahonja.

Ante Čulina dijelio je pravdu na utakmici Istre 1961 i Slaven Belupa, ali je u završnici utakmice imao veliku pogrešku kada je isključio Darija Marešića.

Krstanović je prvo bio u zaleđu, a potom je Marešić dobio drugi žuti karton. Po meni se ovdje ne radi o težini prekršaja za javnu opomenu. Spomenimo i da se ovdje VAR ne smije uključiti jer se radi o drugom žutom kartonu, a ne izravnom crvenom.”

Što se tiče konačne ocjene suđenja u sezoni, Strahonja je rekao:

Sezona je bila uspješna. Sjajno se radilo u VAR sobi, Mario Zebec i Fran Jović pogotovo. Po meni je Dario Bel sudac broj jedan ove sezone. Duje Strukan je odmah iza njega, a da je odlično sudio svjedoči i činjenica da je pozvan na U21 Euro. Od mladih sudaca najbolje se prikazao Ante Terzić, sviđa mi se njegov stil, slijedi Strukanovu školu. Bebek je sjajno sudio teške utakmice u sezoni, koje su odlučivale o plasmanu u Europu. Radi se smjena generacija, dolaze mladi suci, ali ne smiju se opustiti i Uefa im neće toletrirati greške kakve su Kolarić i Čulina napravili u ovom kolu.”

Također je odgovorio može li Hrvatska konačno dobiti nekog suca na visokoj europskoj razini.

Duje Sturkan je ostavio sjajan dojam kod Uefe, bit će u najozbiljnijem kadru za Europa ligu, a usudio bih se reći i za Ligu prvaka”, zaključio je Strahonja. (I.M.)



Tagovi

Marijo StrahonjaHrvatska nogometna ligaHNLsuđenjeSuciVAR suci

Ostale Vijesti