Stopiran dolazak napadača iz Palerma, ali Hajduku stiže branič Milana!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 20:51

Bijeli dovode momka rođenog u Pragu, čiji je otac iz Zagreba...

Dolazak Manuela Arteage u Hajduk zasad je stopiran, jer novi trener Palerma Guillermo Barros Schelotto želi isprobati mogućnosti napadača iz Venezuele. Ipak, čini se da su čelnici splitskog kluba prilikom boravka u Italiji uspjeli dogovoriti dolazak jednog pojačanja.

Novi igrač Hajduka trebao bi postati Stefan Simić, 21-godišnji branič Milana. Simić je rođen u Pragu, ali otac mu je iz Zagreba. Obitelj je krajem rata izbjegla u Češku, gdje je Stefan počeo trenirati nogomet u mlađim kategorijama praške Slavije.

S 15 godina i 11 dana postao je najmlađi igrač koji je potpisao profesionalni ugovor u Češkoj. Proglašen je „wunderkindom“, a tadašnji predsjednik Češkog nogometnog saveza osobno se založio da dobije državljanstvo kako bi mogao nastupati za mlađe selekcije Češke. Inače, posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

Zanimljivo, Simić je debi za prvu momčad Slavije upisao u prijateljskoj utakmici na Poljudu, kada je Hajduk slavio 100. rođendan. Početkom 2012. godine preselio je u Genou za 500 tisuća eura, a onda ga je u ljeto 2013. uzeo Milan.

Najprije je igrao za mladu momčad, Milanovu Primaveru, skupivši u sezoni 2013/14 u svim natjecanjima 30 nastupa i četiri pogotka. Lani se upoznavao sa seniorskim nogometom u Vareseu, za kojeg je u Serie B upisao 17 nastupa, uz još tri utakmice u Kupu.

Jesenski dio aktualni kampanje ponovo je proveo na San Siru, ali daleko od travnjaka zbog prijeloma tibije. Tijekom prosinca i siječnja u tri navrata sjedio je na klupi prve momčadi, zadnje prije četiri dana gledajući pobjedu Milana protiv Fiorentine.

Simić je visok 189 cm i može pokriti dvije pozicije – stopera i desnog beka. Ugovor s Milanom veže ga do 2018. godine, no željan igre navodno se odrekao velikog dijela zagarantirane plaće kako bi došao na šestomjesečnu posudbu na Poljud.

Da se nešto kuha, potvrđuju i napisi Alfreda Pedulle, jednog od talijanskih novinarskih eksperta za transfere.

"Hajduk čeka odgovor Palerma za posudbu napadača Arteage, a u međuvremenu je dogovorio s Milanom posudbu Simića do kraja lipnja", piše Pedulla.

 


Tagovi

MilanStefan SimićHajduk

Ostale Vijesti