Germanijak.hr
Germanijak.hr

Sto iljada...

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 18:30

Kulise Derbija bile su spremne već satima prije početka dvoboja na Poljudu

Od jutra je Split živio za Derbi, na radio-postajama Hajdukove pjesme, još po autocesti automobili okićeni dresovima i šalovima. Naišli smo i na one Dinamove navijače koji su se uputili podno Marjana, policija, kako je to i uvijek, na svakoj benzinskoj postaji. Međutim, bez ijednog, barem većeg incidenta, ovog puta su gostujući navijači, u ovom slučaju Dinamovi na stadion došli prije početka utakmice. Oni koji znaju kako to često nije slučaj, ni u Maksimiru ni na Poljudu, smtaraju to velikim postignućem.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

A i onaj tko nije znao da se igra Derbi, ako je takvih i bilo, nije mogao u Splitu izbjeći šušur velike utakmice, jer, ova je bila takva. Poljudu danima ranije rasprodan, a Hajduk se nedavno pohvalio i sa 100.000 članova 'Našeg Hajduka', što je brojka, koja je bila svojevrsni Sveti gral Hajdukove publike i kluba. I, u nedjelju prije utakmice nekako se više pričao o tih 100.000 članova, nego o tome hoće li Marko Livaja nadvisiti Brunu Petkovića i hoće li Hajduk opet pobjeći na plus pet. U skladu s time bila je i koreografija sjeverne i istočne tribine poljudskog stadiona. Uoči početka utakmica podignuli su Hajdukovi navijači papipriće u tri Hajdukove boje, pisalo je: 'Sto iljada'. Uz veliki Hajdukov grb. I na teren je ušla zastava, poput one kakvu viđamo na Ligi prvaka, na kojoj je pisalo: '100.000 i nije gotovo...'.

Slavili su tako Hajdukovi navijači jednu veliku pobjedu, to s članstvo, nadali se da će navečer proslaviti i onu na travnjaku. Kafići i restorani od jutra su bili rezervirani, živa glazba redala je pjesmu na pjesmu, podizala atmosferu. Naravno, na samom stadionu repertoar međusobnih uvreda navijačkih grupa sa Sjevera i Jugozapada, odmah na početku Torcida je zapalila i nekoliko baklji. A u svečanoj loži, zajedno, jedan kraj drugoga Lukša Jakobušić i Mirko Barišić, te delegacije dvaju klubova. Zatoplili su odnose, barem na toj razini, zadnjih mjeseci, pokušavaju vratiti neke stare običaje, kad su dva kluba bila samo dva najveća rivala, ali ne i neprijatelja. No, sudeći po jednom transparentu Torcide sa Sjevera, to se ne sviđa baš svima, zamjerili su Hajdukovoj Upravi baš taj 'savez' s Barišićem i neke druge kompromise. (T.N.)




Tagovi

DerbiGNK DinamoHajdukHNLTorcidaBad Blue Boys

Ostale Vijesti