Što ako delegat ne da zeleno svjetlo za odigravanje utakmice danas

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 11:20

Evo koja je procedura, procjene li kapetani i ljudi iz UEFA-e da se večeras ne može igrati...

Naime, Rujevica ima najbolju drenažu u Hrvatskoj i ako ijedan domaći travnjak može podnijeti „piće“, onda je to stadion na kojem će večeras Dalić i društvo pokušati pronaći put na Euro.

Prije dvije godine Hrvatska je bila u sličnoj situaciji kad je sudac prekinuo susret protiv Kosova radi kišom natopljenog Maksimira i nastavio dan kasnije, a zbog moguće obilne kiše u listopadu iste godine utakmice protiv Finske prebačena je iz Osijeka u Rijeku.

Ovo je najbolja moguća opcija za trenutačno vrijeme koje vlada Lijepom našom, a u slučaju da kiša pojača, postoji mogućnost odgode susreta. Sat i pol uoči utakmice na teren će izaći UEFA-in delegat i kapetani obje reprezentacije te će provjeriti u kakvom je stanju travnjak. Suci će testirati kakav je odskok lopte na središtu i u kutevima terena.

Bacit će ju u visini prsa i ona mora odskočiti do metra visine. Nastavi li kiša padati, ponovit će proceduru neposredno uoči prvog zvižduka, a ne budu li uvjeti zadovoljavajući, delegat će poslati obavijest u Nyon, a Uefa će odabrati novi termin.

Posljednji put kad je utakmica hrvatske reprezentacije odgođena, odigrana je dan kasnije, a to je praksa koju krovna europska nogometna organizacija često prakticira u ovim slučajevima. Zadnji put Hrvatska je poslije okršaja s Kosovom morala u Tursku pa je utakmica odigrana odmah jer nije bilo drugih termina. Ovaj put Vatreni više nemaju službenih obaveza nakon susreta, jer će u utorak igrati prijateljsku s Gruzijom, ali Slovaci moraju odraditi još kolo kvalifikacija protiv Azera u istom terminu.

Jasno, sve će ovisiti o tome, hoće li se u nedjelju moći igrati...

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

NogometKvalifikacije za EuroSlovačka nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti