REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Štimac stigao do još jedne velike pobjede s Indijom, smiješi im se povijesni uspjeh

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 22:29

Indija je u utakmici protiv Afganistana povela u 86. minuti golom Chehetrija, a domaći su izjednačili dvije minute ksnije preko Islama Amirija, no u prvoj minuti sudačke nadoknade stigao je pobjedonosni gol, a strijelac je bio Abdul Samada

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac je s reprezentacijom Indije na korak do velikog uspjeha. Nakon što je na startu kvalifikacija za Azijski kup pobijedio Kambodžu 2:0, danas je slavio i protiv Afganistana rezultatom 2:1 i tako čvrsto stoji na drugom mjestu skupine, a ispred njih je Hong Kong s jednakim brojem golova, ali boljom gol razlikom. Upravo se s njima Štimčevi izabranici susreću u idućem kolu, za tri dana.

Indija je u utakmici protiv Afganistana povela u 86. minuti golom Chehetrija, a domaći su izjednačili dvije minute ksnije preko Islama Amirija, no u prvoj minuti sudačke nadoknade stigao je pobjedonosni gol, a strijelac je bio Abdul Samada.

Podsjetimo, protiv Kambodže oba je gola postigao Sunil Chhetri. Ovim je pogocima stigao na svoju ukupnu brojku 82 u reprezentativnom dresu, odnosno, na tri manje od Mađara Ferenca Puskasa. Bude li ga prestigao, postat će peti najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa. Indija je odmah krenula jako i grubo. Već u četvrtooj minuti je Sandesh Jhingan zaradio žuti karton za lagano nerviranje našega bivšeg izbornika, ali mu je raspoloženje popravio legendarni golgeter. Naime, prvi gol je pao već 14. minuti. Kambodža je bila nemoćna u prvom dijelu, ali veću kaznu u golovima nije dobila. Tek su Indijci zaradili još jedan žuti. Nakon pola sata igre u sudačku bilježnicu upisao se i sam strijelac gola - Chhetri. U nastavku je sve za postizanje gola pripremio Fernandes, a Chhetri je loptu pospremio u mrežu.

Inače, na Azijski kup idu pobjednici skupina, ali i pet od šest drugoplasiranih momčadi. Ostvari li Štimac plasman na Kup, bit će to prvi puta u povijesti da je Indija na dva uzastopna Azijska kupa.



Tagovi

Igor ŠtimacIndija

Ostale Vijesti