KRAJ UTAKMICE: (U21) Hrvatska - Škotska 1:2

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.09.19. | 21:46

Kraj utakmice.

ODIGRAJ UŽIVO

Hrvatska (U21) - Škotska (U21) 1:2

90+3' KRAJ UTAKMICE.

89' NEVJEROJATNO! Škoti su preokrenuli nakon solo prodora Hornbya, a glavom je McLennan pogodio za 2-1.

81' ŠOK NA ŠUBIĆEVCU! McLennan zabija za izjednačenje! Kalaica je potpuno indisponiran danas...

78' Igru je napustio Lovro Majer, a ušao je Mario Ćuže.

76' Ivanušec je okušao udarac s 25 metara, ali nažalost ravno u suparničkog golmana.

71' Odmah nakon pola minute sijevnula je kontra Hrvatske, Kulenović je izašao sam na vratara, doduše puno iskosa s lijeve strane, njegov šut je bio odličan ali Doohan dobro brani nogom.

71' Šemper sada spašava mini Vatrene. Hornby je pucao, ali vratar Chieva odlično brani.

69' Iz igre izlazi Domagoj Bradarić, a mijenja ga Antonio Marin.

66' Škoti su imali prekid, ali Hrvatska sve čisti. Nakon toga sjevnula je kontra, ali Hujberov i nejašmićev pokušajk je spriječen. Nova re-kontra je došla od strane škotskih nogometaša, Kalaica je loše reagirao, ali Hornby nije uspio doći do lopte pored bržeg Šutala.

58' Hrvatska u potpunosti kontrolira utakmicu, a nakon duljeg zatišja Škoti su probali zaprijetiti, međutim neuspješno. Potom je Kulenović krenuo u solo prodor, ali to je bio prevelik zalogaj za njega.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

40' Odlična kontra Hrvatske! Majer je oduzeo loptu i prešao dvojicu gostujućiuh igrača i sa svoje polovice uputio odličnu dubinsku loptu za Kulenovića, ali vratar Doohan stiže prije Dinamovog napadača.

37' Odmah uzvraćaju Škoti! Sjajan udarac s lijeve strane uputio je Holsgrove, ali Šemper odlično brani. U nastavku su Škoti ponovno zaprijetili, ali ovaj put udarac odlazi pored vratnice.

36' Sjajna prilika za Hrvatsku! Kulenović je odložio loptu za Nejašmića čiji prizeman udarac s vrha šesnaesterca odlazi tik uz vratnicu. Šteta...

29' Neugodnost pred vratima Adriana Šempera. Hornby je primio ubačaj iz auta, lako prebacio Kalaicu, ali njegov ulazak u šesnaesterac u pravom trenutku spriječava pravovremeni Darko Nejašmić i otklanja opasnost pred hrvatskim golom.

24' Pokazao je Kulenović ponovno zašto je Dinamo platio dva milijuna eura Legiji za njegove usluge. Igra leđima je na razini, kao i kombiniranje s ostalim suigračima. Hrvatska gospodari terenom, a malo je falilo i Domagoju Bradariću da u svom karakterističnom driblingu petom zabavi šibensku publiku.

16' Mladi Vatreni kontroliraju utakmicu. Nerijetko dolaze ubačaji u šesnaesterac gostiju, ali zasad bez promjene rezultata.

11' GOOOL! Na ubačaj More s desne strane, Sandro Kulenović glavom u maniri Marija Mandžukića poentira za vodstvo 1-0!

9' Hrvatska je kvalitetnija momčad na travnjaku, a uz kapetana Moru, odlično kombiniraju Ivanušec i Majer. Prvospomenuti je okuišao i udarac, ali on odlazi pored gola. Bit će korner jer je netko od suparničkih igrača dodirnuo loptu.

1' - Utakmica je počela.

********

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u uzrastu do 21 godine, ovog je ljeta odigrala prvo Europsko prvenstvo nakon dugih 15 godina 'posta'. Međutim, izabranici Nenada Gračana nisu se proslavili u jakoj konkurenciji izgubivši od Francuske i Rumunjske, usput remiziravši s vršnjacima iz Engleske.

ODIGRAJ Hrvatska U21 – Škotska U21

S početkom od 20 sati na stadionu Šubićevac u Šibeniku, mlada će reprezentacija Vatrenih u ovom uzrastu započeti novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo. Međutim, ovog puta u ponešto drugačijem sastavu jer su je zbog izlaska iz te starosne dobi napustili nositelji igre poput Nikole Vlašića, Alena Halilovića i Josipa Brekala.

Međutim, sada su tu osim 'iskusnih' Borne Sose, Domagoja Bradarića, Sandra Kulenovića, Luke Ivanušeca, Lovre Majera i Nikole More, također i Darko Nejašmić, Ivan Dolček, Adrian Šemper i Boško Šutalo, pored Branimira Kalaice iz prošlog ciklusa.

Ovo su sastavi s kojima će Hrvatska i Škotska večeras istrčati na travnjak.

HRVATSKA:

Šemper – Sosa, Šutalo, Kalaica, Hujber – Nejašmić, Moro – Majer, Ivanušec, Bradarić - Kulenović

ŠKOTSKA:

Doohan – Harvie, Porteous, Johnston, McCrorie – Reading, Campbell, Magennis – Holsgrove, Hornby, Ferguson

(Foto: Pixsell)


Tagovi

kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo 2019.Nenad Gračan

Ostale Vijesti