Tijek utakmice: Litva U21 - Hrvatska U21 rezultat 1:2

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.11.19. | 19:01

Pobjeda mini Vatrenih.

LITVA U21 - HRVATSKA U21 1:3

Klađenje uživo

90+4' KRAJ UTAKMICE.

89' GOL, 1:3!! Ivanušec je lukavo ukrao jednu loptu Litavcima na 30-ak metara od gola, ušao u kazneni prostor i u sredini istog uposlio Kristijana Bistrovića koji nejakim, ali previše preciznim udarcem za golmana Krapikasa otklanja svaku sumnju u hrvatsku pobjedu.

80' Dobra prilika Hrvata! Nakon proboja po lijevoj strani, Bistrović odlaže loptu an vrhu šesnaesterca gostiju za Žapera, koji ipak ne zahvaća loptu kako je zamislio. Njegov udarac otišao je pored vratnice.

74' Petar Musa je izašao iz igre, ušao je Franko Kovačević. Napadač za napadača, koncepcijski se ništa ne mijenja. Isto tako Žaper mijenja Nikolu Moru.

72' GOOOL! Odličnu kontru odigrali su mini Vatreni. Bistrović je odlično uposlio Ivana Posavca, a mladi igrač NK Varaždina neobranjivo gađa u suprotni gornji kut vratara Krapikasa.

65' Ćuže je izašao iz igre, a Bišćan je ubacio Kristijana Bistrovića. Veznjak zamijenio napadača, a Posavec je preselio na desno krilo, dok je Ivanušec otišao lijevo.

60' GOL... Litva je neočekivano došla do izjednačujućeg gola, nakon što je Antanavičius iskoristio manjak komunikacije među Šutalom i Kalaicom. Opalio je snažno i neobranjivo s pet metara pored nemoćnog Šempera za 1-1.

55' Ponovno prijeti Ćuže, ali njegov udarac završava u bloku. Iz kornera se, ponovno, nije izrodilo ništa.

51' Domaćin se malo probudio u drugom poluvremenu. Dva puta su opasno priprijetili, ali oba puta stoperi Hrvatske odlično reagiraju i u posljednji trenutak spriječavaju udarac prema vratima Adriana Šempera.

48' Sjajan pokušaj Ćužea! Lopta je došla do njega na vrh šesnaesterca, on je bio nečuvan, a vratar Litve, Krapikas, je izašao na deset metara od gol-linije. Napadač Dinama trenutno na posudbi u Istri pokušao ga je lobom svladati, ali vršcima prstiju ovaj uspijeva obraniti. Na kraju se iz kornera nije izrodilo ništa.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

38' Očigledna je razlika u kvaliteti između mladih momčadi Hrvatske i Litve. Izabranici Igora Bišćana gospodare terenom, ali zasad bezuspješno napadaju, iako je Musa vrlo aktivan u suparničkom šesnaestercu.

27' Antonio Marin je okušao svoj udarac, nakon manjeg solo prodora. Međutim, golman Litve bio je spreman.

21' Musa je ponovno bio u izglednoj prilici, ali u ključnom trenutku ga je omeo suparnički igrač na petercu te se lopta od njega odbila u gol-aut.

15' Dobra prilika Hrvatske! Ivanušec je centrirao s lijeve strane nakon slobodnjaka, golman domaćih je zaplivao, ali naši napadači nisu uspjeli dobro zahvatiti loptu glavom te je ipak na kraju samo gol-aut.

9' GOOOL! Luka Ivanušec je postigao gol nakon odbijanca jer mu je vratar Litve obranio pokušaj s bijele točke.

8' Penal za Hrvatsku! Stoper domaćih nespretno je reagirao i nagazio Petra Musu, iako na prvu nije izgledalo kao da je riječ o jedanaestercu. Međutim, sudac je pokazao na bijelu točku.

6' Hrvatska zasad dominira. Imali smo pokušaj s vrha šesnaesterca koji je otišao tik pored vratnice.

1' Utakmica je počela.

******

Nakon što je uvjerljivom pobjedom (7-0) debitirao protiv San Marina, trener hrvatske U21 nogometne reprezentacije Igor Bišćan, danas će sa svojim izabranicima imati za koju nijansu teži zadatak. Mini Vatreni gostuju u Litvi, gdje dolaze u statusu favorita, ali treba uzeti u obzir da su naši današnji protivnici uzeli bod na gostovanju u Škotskoj.

Što se tiče današnjeg sastava, Bišćan ne može računati na ozlijeđenog Sandra Kulenovića, ali ostatak nositelja igre na čelu s Morom, Ivanušecom, Nejašmićem i Bradarićem jest na dispoziciji. Mlada reprezentacija Hrvatske nema baš prava na kiks s obzirom da je šokantno u prvom kolu poražena od Škotske na Šubićevcu (2-1), nakon što je do posljednjih desetak minuta utakmice imala gol prednosti.

„Litva na papiru djeluje kao jednostavan i lak suparnik, no siguran sam da to neće biti, kako nama, tako i ostalim pretendentima na plasman na Europskom prvenstvo. Uvjeren sam da neće svi uzeti puni plijen u Litvi, gdje se igra na umjetnoj travi. Limitirani su kvalitetom, no to uspješno kompenziraju čvrstinom i kompaktnošću, što su dokazali i remijem u Škotskoj. Imaju nekolicinu igrača iz domaće lige, nekolicinu iz inozemstva i bodovi iz Litve vrijedit će mnogo“, rekao je izbornik Bišćan u najavi.

U odnosu na predviđeni sastav, nema Hajdukovog veznjaka Darka Nejašmića i Dinamovog Lovre Majera. Šutalo je zauzeo mjesto na desnom boku, a na stopersku poziciju uskočio je mlađahni Gvardiol. U napadu je u ulozi glavnog napadača Petar Musa jer je Sandro Kulenović van pogona zbog ozljede. Musa je inače igrač Slavije iz Praga na posudbi ove sezoe u Slovanu iz Libereca.

Ovo je sastav za koji se Bišćan odlučio:

Šemper – Bradarić, Gvardiol, Kalaica, Šutalo – Ivanušec, Lepinjica, Moro – Marin, Musa, Ćuže

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti