(KRAJ) Hrvatska - Slovačka 3:1

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 16.11.19. | 22:02

Utakmica je počela u 20:45, a tekstualni prijenos uživo možete pratiti na Germanijaku.

Tijek utakmice:

90' KRAJ UTAKMICE, HRVATSKA IDE NE EURO

73' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Borna Barišić je izvrsno prošao po desnoj strani, njegov ubačaj ide točno na nogu Perišića koji efektno zabija i dovodi Hrvatsku do velikih 3:1

70' Brekalo je zaobišao Dubravku, ali njegov udarac ipak nije pronašao put do mreže. 

66' Robert Mak dobio je drugi žuti karton pa će tako Vatreni do kraja utakmice imati igrača više na terenu.

62' Umalo mat u tri poteza. Duga lopta Perića, Barišić iz prve ubacuje loptu na peterac gdje je Petković, ali njegov dobar udarac ide ravno u Dubravku.

60' GOOOOOOOOOOOOOOOOL Petković zabija za potpuni preokret Hrvatske! Modrić je ubacio loptu iz kornera, najbolje se u 16-ercu gostiju snašao Petković koji nebeski visoko skače i posprema loptu iza leđa slovačkog vratara!

55' GOOOOOOOOOOOOOOOL NIKSIIIIIIIII vraća Hrvatsku u igru! Povukao je loptu, sve sam napravio i sa dvadesetak metara lijepo pogodio sam kut Dubravkinog gola!

50' Nakon kornera probao je Petković ali ovoga je puta vratnica saveznik gostiju

46' POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45'KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Hrvatska je pokušavala doći do pogotka za izjednačenje, a u silnoj želji ponovno se otvorilo Slovacima. Ponovno je zaprijetio Boženik, ali Livaković je ovog puta bio siguran.

36' Nevjerojatno što je sada promašio Perišić. Rebić je lijepo centrirao, loptu je potpuno neometan prihvatio Perišić koji sa pet metara promašuje nešto što je teže promašit nego pogodit.

32' GOOOOOOOOOOOOL Slovačka vodi! Po lijevoj strani prošao je Mak, njegov lijep ubačaj pronašao je Boženika koji ju bez većih problema sprema u mrežu sa svega nekoliko metara. 

30' Praktički iz ničega - velika šansa za Slovake. Pekarik se s desne strane sjurio prema Livakoviću koji izlazi i odlično brani njegov prizemni pokušaj. Borna Barišić je malo zaspao u ovoj situaciji...

26' Mini opsada Vatrenih. Izvrsno je loptu u 16-erac ubacio kapetan Modrić, Vlašić je u sebisvojstvenom stilu ušao iz drugog plana u kazneni prostor ali njegov dobar udarac glavom brani vratar gostiju

25' Dugo su Vatreni kružili oko slovačkog 16-erca, lopta u konačnici dolazi do slavljenika Brozovića, ali njegov udarac ovoga puta nije bio precizan

21' Modrić je izveo udarac iz kuta, lopta ide točno na glavu Ćalete-Cara, ali njegov udarac je prelagan pa to slovački vratar lako brani.

20' Lijep centaršut u srce 16-erca uputio je Jedvaj, Petković je bio sam na 7-8 metara od gola ali je loše zahvatio loptu pa prilika Vatrenih odlazi u nepovrat

5' Velika šansa za Modrića koji je imao izvrsnu priliku dovesti Vatrene u vodstvo sa nekih 14 metara, ali njegov udarac nije pravovremen te su ga u konačnici uspijeli blokirati slovački braniči

1' Počela je utakmica na Rujevici, sretno Vatreni!

Uoči utakmice:

STIGLI SASTAVI

Danas će svoje snage na Rujevici odmjeriti Hrvatska i Slovačka. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju nema baš sve svoje najjače snage, ali usprkos svim nedaćama mnogi smatraju kako pobjeda Vatrenih ne bi trebala dolaziti u pitanje.

U prvoj utakmici kvalifikacija za Euro između ove dvije reprezentacije Hrvatska je uvjerljivo slavila s visokih 0:4, a strijelci pogodaka na tom susretu bili su Vlašić, Perišić, Petković i Lovren. Mnogi stručnjaci tvrde kako je ta utakmica najbolja predstava Dalićevih izabranika nakon SP-a u Rusiji, a u tom ogledu Vatreni su u svim segmentima igre u potpunosti nadigrali Slovake.

Današnja utakmica, prema mnogim predviđanjima, ne bi trebala biti nešto naročito drugačija. Posljednji poraz Hrvatske u službenoj utakmici dogodio se prije nešto više od osam mjeseci kada su Modrić i ostatak društva poraženi na gostovanju u Mađarskoj, dok je posljednji poraz Slovaka bio upravo protiv Hrvatske 6. rujna ove godine. U ovom trenutku Hrvatska se nalazi na vodećem mjestu skupine E sa 14 bodova u sedam odigranih kola, dok su Slovaci predzadnji sa četiri boda, ali i jednom utakmicom manje.

Uoči utakmice za Germanijak su svoje viđenje nadolazećeg susreta dali Tomo Butina i mladi napadač slovačkog Spartaka Filip Dangubić, a što su imali za reći pročitajte u nastavku teksta:

Ono što je tema svih razgovora su vremenski uvjeti u Rijeci. Kako to obično biva na Kvarneru, kiša ne prestaje padati, a neki su čak u strahu da bi današnji susret mogao biti odgođen. Treba vidjeti kakve planove za sve ima glavni teren na Rujevici, ali prema navodima voditeljice svih travnatih površina u kampu HNK Rijeke Barbare Zanelli većih problema ne bi trebalo biti.

Ta ista kiša ne sprječava navijače Hrvatske i Slovačke da se adekvatno zagriju za večerašnju utakmicu. Navijači obaju reprezentacija danas su se okupili na Korzu, a ta toliko spominjana kiša ni kod njih nije nešto što će nužno pokvariti njihovo raspoloženje.

Za kraj dodajemo kako detaljniju najavu utakmice možete pročitati u nastavku teksta, dok teksturalni prijenos uživo možete pratiti na Germanijaku s početkom u 20:45.

(foto: Reuters)


Tagovi

Tekstualni prijenos uživoHrvatska nogometna reprezentacijaSlovačka nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti