Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Stigla i potvrda: Lucho Ibanez se vraća u Srbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 16:48

Bivši igrač Dinama pronašao je novi klub nakon odlaska iz Zrinjskog

„Pitat ću Terzu da me vrati u Zvezdu, želim biti zamjena za Rodića“, rekao je Lucho Ibanez u intervjuu za Germanijak početkom travnja ove godine. Njegov dolazak u Zrinjski nije se pokazao dobrom opcijom, Argentinac je i prije kraja sezone tražio klub u kojem će nastaviti karijeru, ali iako je on pucao visoko te je smatrao da i dalje može biti od pomoći klubu kao što je Crvena zvezda, on će svoju karijeru u konačnici nastaviti u Grafičaru.

Inače, Grafičar je svojevrsna filijala Crvene zvezde pa se tako može zaključiti da su mu dobri odnosi s prvim čovjekom Zvezde Zvjezdanom Terzićem ipak bile od koristi. Grafičar u svojim redovima ima veliki broj igrača Crvene zvezde koji se tamo 'kale' kako bi jednog dana bili dovoljno kvalitetni braniti boje najtrofejnijeg srpskog kluba, a iskustvo i igračko znanje temperamentnog Argentinca trebale bi biti od velike koristi za klub.

32-godišnji lijevi bek, koji u svojoj riznici trofeja ima čak sedam naslova prvaka Hrvatske te četiri Rabuzinova sunca, u Dinamo je došao davne 2008. godine za 650 tisuća eura iz matičnog mu kluba, Boce Juniors. Maksimir je napustio sedam godina kasnije kad se priključio Gyoru, da bi nakon toga otišao put Crvene zvezde gdje je u godinu dana postao miljenik navijača. Kasnije je još igrao za Trabzonspor i Karabukspor, a u Zrinjskom je bio od ljeta 2019. godine.

Ibanez je jedno vrijeme bio na korak od kockastog dresa, mnogi su vjerovali da je zaslužio dobiti državljanstvo, a samim time i poziv u A vrstu, ali to se u konačnici nikad nije dogodilo.

Grafičar je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Prve lige Srbije, što je drugi rang natjecanja u susjednoj zemlji. Detalji njegovog ugovora, baš kao i duljina istog, zasad nisu poznati, ali nema nikakve sumnje da će on biti prvo ime cijele Prve lige.


Tagovi

Luis IbanezCrvena zvezdaDinamo Zagrebnogometni transferitransferiSuperliga SrbijeSrbijaSrpska nogometna liga

Ostale Vijesti