Sterling u nadoknadi donio pobjedu Englezima, Island promašio penal za bod

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 19:57

Stevan Jovetić je bio dvostruki strijelac u pobjedi Crne Gore, a asistenciju je upisao Rijekin nogometaš Momčilo Raspopović.

Nogometaši engleske reprezentacije puno su teže od očekivanog stigli do pobjede na otvaranju drugog izdanja Lige nacija. Na gostovanju na Islandu upisali su minimalnu pobjedu golom Raheema Sterlinga iz jedanaesterca u prvoj minuti sudačke nadoknade, a treba spomenuti kako su Islanđani samo dvije minute kasnije također imali jedanaesterac za izjednačenje, ali nisu bili precizni.

Sve je moglo biti drugačije da je sudac priznao gol Harrya Kanea u šestoj minuti utakmice. Srpski arbitar Jovanović i njegovi pomoćnici svirali su ofsajd koji je u najmanju ruku bio diskutabilan.

Momci Garetha Southgatea bili su koliko-toliko bolja momčad na travnjaku, ali ništa pretjeranoi važni nije se dogodilo do 71. minute kada je Kyle Walker dobio drugi žuti, isključujući karton.

Ipak, prvi – i jedini – do pogotka stižu predstavnici Gordog Albiona, Raheem Sterling je bio siguran izvođač jedanaesterca u 90. minuti, a prilikom igranja rukom koje je sudac okarakterizirao penalom, Ingason je također dobio crveni karton.

Islanđani su nakon gola napadača Citya jurnuli po izjednačenje, a to im se isplatilo gotovo netom nakon primljenog gola. Joe Gomez je skrivio penal, Bjarnason je bio izvođač, ali njegov udarac s bijele točke odlazi iznad gola i tako omogućuje Englezima povratak na Otok s tri boda u džepu.

U ostalim utakmicama, Stevan Jovetić je protiv Cipra ušao u drugom poluvremenu umjesto Fatosa Beqiraja. Odmah je pokazao tko je „gazda“ na travnjaku, zabivši prvo za vodstvo u 60. minuti na asistenciju Rijekinog Momčila Raspopovića, da bi u 73. minuti potvrdio 2:0 pobjedu Crnogoraca.

Gruzija je na gostovanju upisala minimalnu pobjedu protiv Estonije (Katcharava 32'), a Luksemburg je iznenadio Azerbajdžan rezultatom 2:1. Poveli su domaćini s igračem manje u 43. minuti preko Šejdajeva, ali početkom drugog dijela Krivocjuk zabija autogol za izjednačenje, dok potpuni preokret gostima donosi Rodrigues iz penala u 72. minuti utakmcie.

Ranije danas, favorizirani Gibraltar je upisao minimalnu pobjedu protiv San Marina.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Raheem SterlingStevan JovetićFatos BećirajMomčilo RaspopovićEngleska nogometna reprezentacijacrnogorska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti