Foto: Action Images
Foto: Action Images

Stara Hajdukova meta ide ispod 10 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 14:56

Slavni engleski klub sve bliži odluci da ga kupi

Izgleda da je Engleska ipak obećana zemlja za hrvatskog veznjaka Filipa Krovinovića. Na Otok ga je doveo Slaven Bilić ali sudbina bi ga mogla vezati na duže staze za dvostrukog prvaka Evrope.

Kako pišu ugledna portugalska A Bola i nekoliko engleskih medija, Nottingham Forest i Benfica će uskoro sjesti za pregovarački sto zbog Krovinovića. On je zimus prekinuo posudbu u West Bromwich Albionu i formalno se vratio u Benficu koja ga je odmah prosllijedila na novu posudbu u Nottingham Forest.

Krovinović je bio prvo siječanjsko pojačanje popularnih Šumara poslije koje su uslijedila još neka poput Jamesa Garnera i Glena Murraya. Na rezultatima se to odmah osjetilo pa je bivši dvostruki prvak sa granice borbe za opstanak popravio situaciju i sada je udaljen sedam bodova od opasne zone.

Krovinović je od dolaska u Nottingham postao nezamjenjiv, startao je 12 puta u momčadi Chrisa Hughtona i samo je jednom ostavljen na klupi. Standardan je na poziciji ofenzivnog veznjaka u Hughtonovom omiljenom sistemu 4-2-3-1 i nema adekvatnu zamjenu. Nedavno je postigao i prvi gol u remiju protiv Brentforda (1-1) i sveukupno ostavio dobar dojam. Još nije upisao nijednu asistenciju ali zato po točnosti dodavanja od 82,4 posto je jedan od najboljih u ligi i rijedak igrač u Nottinghamu kod kojeg je lopta sigurna.

Sad je već vrijeme za odluku o onjegovoj definitivnoj budućnosti. Benfica sa kojom je pod ugovorom do ljeta 2022. ga je dvije sezona zaredom slala na pozajmice na Otok i očigledno je da ga ne vidi u budućim planovima. Ovo sljedeće ljeto je posljenje prilika za slavni lisabonski klub da nešto zaradi na Krovinoviću kojeg je Rio Aveu prije šest godina platila 3,5 milijuna eura.

Portugalski i otočki mediji javljaju da će Portugalci morati odustati od ranije određene cijene od 10 milijuna eura. Sada te novce ne može dobiti ali cijena neće biti drastično manja i sigurno će biti blizu brojke od 10 milijuna eura.

Podsjetimo, bio je na meti Hajduka i kao igrač Zagreba i Benfice, ali nije došlo do dogovora klubova.


Tagovi

Filip Krovinović

Ostale Vijesti